Sayfalar

25 Şubat 2010 Perşembe

Vedat Ali Özışık'ın Kazakistan gezisi


Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık Kazakistan’daki ekim alanlarının tarıma çok müsait olduğunu fakat çiftçilerin bu konuda yeterli donanım ve tecrübeye sahip olmadığını belirterek “Gerekirse Kazakistan’a Kayseri’den çiftçi transferi gerçekleştirebiliriz” dedi.
Yapılan ziyaretin Kazakistan’da yayın yapan ulusal televizyon kanalları ve özellikle Kazakistan Devlet Televizyonu’nda geniş yankı bulduğu belirtildi.
Ziyaret sırasında çeşitli açıklamalar yapan Kazakistan’ın Almatı Valisi Serik Abikenoğlu, “Ülkemizde Almatı Şehri, şeker pancarı üretimi bakımından en uygun şehirlerden bir tanesidir. İmkânlar el vermediği için şu an yeterli şeker üretimi yapılamamaktadır. Ülkemizde bulunan 3 şeker Fabrikası’nın daha da genişletilmesi için Türkiye ve Kayseri Şeker Fabrikası yetkilileri ile işbirliği yapacağız” şeklinde konuştu.

Yapılacak olan işbirliği ile kendilerini daha da güvende hissedeceklerini belirten Abikenoğlu, “Gelecek yıl içerisinde Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın emri ile 20 bin hektar alanda pancar üretilmesi planlanmaktadır. Kayseri’den gelen heyet, fabrikalarımızı ziyaret ederek, geniş bilgiler topladılar. Vedat Ali Özışık ve ekibi, fabrikalarımızın yeniden çalışır hale getirilmesi ve modernizasyonu için bize her türlü desteği vereceklerini söylediler” dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ise şeker fabrikalarındaki tüm eksikleri gördüklerini belirterek, “Buradaki atıl şeker fabrikalarını yeniden çalışır hale getirmeye hazırız. Çiftçilerin de şeker pancarı üretimine ağırlık vererek, kendilerine düşen desteği vermelerini bekliyoruz. Yapılacak olan işbirliği ile Aksu Şeker Fabrikası büyük bir ihtimal ile bu yıl içerisinde çalışır hale getirilir” şeklinde konuştu

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...