Sayfalar

21 Şubat 2010 Pazar

TEKEL İŞÇİLERİNE KAYSERİ'DEN DESTEK SÜRÜYOR



DİSK, Türkiye Kamu Sen, Türk-İş ve Kesk üyesi bir grup Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek Tekel İşçilerine destek verdiler.
Yol İş Sendikası Şube Başkanı Adem Özokutan, burada yaptığı açıklamada 21 Şubat’ı Tekel İşçileri ile Dayanışma günü olarak ilan edildiğini belirterek “ tekel işçilerinin kaybetmesi on binlerce emekçinin de 4-c zulmüne mahkum edilmesi demektir. Tekel işçilerinin kaybetmesi demokrasinin kaybetmesidir” dedi.

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Muammer Öner’de 20 Şubat’ı tüm Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri olarak tekel işçilerinin çadırlarında geçireceklerini söyledi.
Sık Sık sloganların atıldığı eylemde KESK Dönem Sözcüsü Orhan Karakay ise hükümete seslenerek “çalışma yaşamını kökünden dinamitleyen kuralsız çalıştırma sevdanızdan vazgeçin. işte görüyorsunuz bu ülkenin gerçek sahipleri olan emekçiler güvencesizliğe hayır diyor. anlamıyorsanız tane tane anlatalım, duymuyorsanız yüksek sesle haykıralım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sendika üyeleri sloganlar atarak oturma eylemi yaptılar.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...