Sayfalar

24 Mart 2010 Çarşamba

CEZAEVİ TİYATROSU ‘PERDE’ DEDİ


Silver A.Ş. tarafından yaptırılan tiyatro salonunun açılışına Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami Başok, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim, İl Emniyet Müdürü Arif Akkale, Kültür Müdürü İsmet Taymuş, Baro Başkanı Ali Aydın, Cezaevi müdürü Elvan Çağlayan, Kayserili sanayici ve iş adamları katıldı.
Silver A.Ş yetkilisi Yusuf Topçu, törende yaptığı konuşmada, tutuklu ve hükümlülerin boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerine katkı sağlamak istediklerini belirtti. Yaptırdıkları tiyatro salonunun cezaevindeki kültürel ve sosyal etkinliklere katkı sağlamasını arzu ettiklerini dile getiren Topçu, sosyal sorumluluğun gereği olarak böyle bir çalışma yaptıklarını kaydetti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş’da, tiyatronun insan hayatını yansıtan bir sanat olduğunu, tutuklu ve hükümlülerin ruh sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, cezaevindeki tiyatro faaliyetlerine her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından tiyatro salonunu yaptıran Silver A.Ş adına Mehmet Haskaraman ve diğer katkı sağlayanlara plaket verildi.
Daha sonra, Eras Holding’in sponsor olduğu ünlü komedyen Kekeçoğlan hizmete açılan tiyatro salonunda gösteri sundu.
Kekeçoğlan gösterisinin başlangıcında Üniversite yıllarında Kayseri nin ilk tiyatrosunu kurduğunu hatırlattı ve öğrencisi olduğu Erciyes Üniversitesinin düzenlediği bahar şenliklerine davet edilmediği için sitem etti.
Kekeçoğlan daha sonra şovuyla katılımcılara neşeli dakikalar yaşattı.
Gösteri sonrası kurum bünyesinde yeni oluşturulan çok amaçlı salonda davetlilere kokteyl verildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...