Sayfalar

24 Mart 2010 Çarşamba

Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu: "1,5 Milyon Ermeni ölmedi, elimizde listeler var."


Son yıllarda Ermeni iddiaları üzerine çok önemli bilimsel çalışmalar yapan Türk Tarih Kurumu  eski başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Varan Haber Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Güler'in sorularını yanıtladı.
         Ermeniler Sözde soykırım iddialarını sürekli gündeme getiriyorlar, gerçekten böyle bir durum var mı, ya da Ermeniler masum masum dururken mi Türkler gelip bunları katletmiş, bu işin aslı nedir?
       Ermeni soykırım iddialarını sürekli olarak Türklere  yamamaya çalışıyorlar. 1915 yılarında soykırım kelimesi yoktu. 1948 den sonra bu sözcük ortaya çıktı. 1951-1952 yıllarında yasalaştı. Meydana gelen olayların soykırım olduğunu iddia ediyorlar. Gerçekte böyle bir şey olup olmadığını biz hem omsalı arşivlerinde hem de yabancı arşivlerde ciddi bir şekilde araştırdık. Gördük ki aslında tam tersine Ermeni kafilelere hayatta kalmalarını sağlamak amacıyla günlük yevmiyeler verilmiş. Ayrıca yardım kuruluşlarının yardım etmelerine  bizzat Talat paşa tarafından izin verilmiş. Hastaneler açılmasına yardım edilmiş. Ermeni kafilelerine saldıranlar mahkemeye çıkarılmış ve yargılanmıştır. Bunların içinde ağır cezaya çarptırılanlar ve idam edilenler bile var. Zaten uluslar arası hukuka bakıldığında suçlular cezalandırılmış. Bu durum  bu işin devlet eliyle olmadığını gösteriyor. Madalyonun diğer yönüne bakmak lazım Osmanlı Devleti bu insanları durup dururken mi nakletti? 650 yıllık büyük Osmanlı Devleti en güçlü olduğu dönemde dahi Ermenilere en küçük bir baskı yapmamıştır.Dolayısıyla bir milletin ortada hiçbir kin duygusu olmadığı bir anda birden bire o topluluğu öldürmelerini nasıl açıklayabilirsiniz, bu mümkün değil. Burada batının yaptığı propaganda ve açtıkları okullarda bir takım militan yetiştirme gibi önemli çalışmaları var.  Bunların sonucunda Hınçak, Taşnak gibi teşkilatlar kurulmuş. Bu teşkilatlar ellerine silahları almış ve 1895’ ten itibaren isyan etmeye başlamışlar. Van, Adana, Zeytun isyanlarına girişmişler. Padişah II. Abdülhamid’in  arabasına bomba koyarak ona suikast yapmışlar. Osmanlı Bankası baskınını yapmışlar. Bütün bunları düşünürseniz Ermenilerin neler yaptığını görmekteyiz. Özellikle Osmanlı Devleti Birinci Dünya Savaşına girdiğinde Rus ordularında gönüllü 40 bin  Anadolu  Ermeni’si vardı. İngiliz ordusunda 8 bin. Fransız Cumhuriyet Ordusunun  Osmanlıya karşı savaşan askerlerinin yarsına yakını Ermeniydi . Bunlar  kendi arşivlerinde kendi imzalarını taşıyor. Anadolu’daki kiliseleri o dönemde silah deposu haline getirmişler. Dolayısıyla durup dururken bu olaylar gerçekleşmemişOsmanlı Devletine ihanet etmiş, Ermenistan kurmak isteyen bir grubun Osmanlı Devleti dört cephede savaşırken  arkadan vurmak istemesi nedeniyle tehcir (göç) gerçekleşmiştir.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...