Sayfalar

17 Mart 2010 Çarşamba

Halkın gündemi başka, siyasilerin gündemi başka... Halkın %68'i geçim sıkıntısı çekiyor.


Varyans Araştırma Danışmanlık şirketinin yaptırdığı araştırma, halkın gündeminin ekonomik sıkıntılar olduğunu ortaya koydu. 
Araştırmaya göre halkın yüzde 65'i geçim sıkıntısı ve işsizliğin, en önemli sorun olduğunu düşünüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 35.4'ü geçim sıkıntısının en önemli sorun olduğunu belirtirken yüzde 30.3'ü de işsizliği en önemli sorun olarak görüyor. "Türkiye'de acil olarak çözülmesi gereken sorun nedir?" sorusu sorulduğunda ise katılımcıların yüzde 40.5'i "işsizlik" yanıtını verdi.
Hükümetin açıklamaları ile halkın gündemi tam bir tezatlık gösteriyor. 
Varyans Araştırma Danışmanlık şirketinin yaptırdığı araştırma, halkın gündeminin ekonomi olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre halkın yüzde 65'i geçim sıkıntısı ve işsizliği en önemli sorun olarak görürken, Türkiye'de acil olarak çözülmesi gereken sorunların başında işsizlik ve ekonomik sorunlar geliyor. 
Varyans Araştırma Danışmanlık şirketinin Prof. Dr. Hüsamettin Arslan başkanlığındaki araştırmacılara yaptırdığı araştırma, 26 Şubat-2 Mart tarihleri arasında 18 ilde farklı yaş ve eğitim gruplarından toplam 3 bin 200 kişi ile yüzyüze anket yöntemi kullanılarak gerçekleştirildi. Araştırmada seçmenin Şubat ayında meydana gelen gelişmelere, siyasete ve siyasi partilere bakışının belirlenmesi amaçlandı. 
GEÇİM SIKINTISI VE İŞSİZLİK EN ÖNEMLİ SORUNLAR
Araştırmaya göre halkın yüzde 65'i geçim sıkıntısı ve işsizliğin, en önemli sorun olduğunu düşünüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 35.4'ü geçim sıkıntısının en önemli sorun olduğunu belirtirken yüzde 30.3'ü de işsizliği en önemli sorun olarak görüyor. 
Eğitimin en önemli sorun olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 8.1 iken, demokrasi yanıtını verenlerin oranı yüzde 3, Kürt sorunu yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 1.6 olarak gerçekleşti. Katılımcıların yüzde 11.5'i ise "Bir sorun yaşamıyorum" yanıtını verdi.Katılımcılara, Hükümet'in hayat pahalılığını önleme, yoksullukla ve işsizlikle mücadele politikalarından duyulan memnuniyet sorulduğunda ise memnuniyetsizlik oranı daha da yükseliyor. Buna göre, katılımcıların yüzde 50.3'ü hayat pahalılığının önlenmesi, yüzde 53.4'ü yoksullukla mücadele, yüzde 57.1'i de işsizlikle mücadele politikasından memnun olmadığı yönünde görüş bildiriyor. 
İŞSİZLİK ACİL OLARAK ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUN 
"Türkiye'de acil olarak çözülmesi gereken sorun nedir?" sorusu sorulduğunda ise katılımcıların yüzde 40.5'i "işsizlik" yanıtını verdi. "Ekonomik sorunlar" yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 20.3 olarak gerçekleşti. Yüzde 8 oranındaki katılımcı "terör" yanıtını verirken katılımcıların yüzde 5.5'i de "Kürt sorunu" nu acil olarak çözülmesi gereken sorun olduğunu belirtti.  (Ortadoğu)

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...