Sayfalar

21 Mart 2010 Pazar

Kayseri Nevruz'u böyle kutladı

Baharın Müjdecisi olarak bilinen Nevruz Valilik ve Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi önünde düzenlenen törene, Vali yardımcısı Fikret Dayıoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim ile Türk Cumhuriyetlerden gelen öğrenciler katıldı.
Törenin açılışını Afganistanlı General Raşit Dostum un Ankara Gazi Üniversitesi nde okuyan oğlu Batur Dostum yaptı.
Açılış konuşmasının ardından Vali yardımcısı Fikret Dayıoğlu ve Rektör Fahrettin Keleştemur tarafından Nevruz ateşi yakıldı.
Törene katılanlar, Nevruz ateşinin üzerinden atladıktan sonra demir dövüldü. Demirin dövülmesini görüntülemek isteyen basın mensupları, Nevruz ateşi ve demirin dövüldüğü yerin yakın olması nedeniyle yanma tehlikesi geçirdi.
Demirin davetliler tarafından dövülmesi sırasında, Nevruz ateşinden atlamak isteyen bir kişinin saçı ve kaşları yandı.
Nevruz törenlerinde, Erciyes Üniversitesi öğrencileri tarafından sergilenen zeybek oyunu, Kazakistanlı öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
Tören sonrasında, Nevruz kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere madalyaları verildi.
Törenin sonunda Türk cumhuriyetlerden gelen öğrencilerin yörelerine özgü yemekleri davetlilere ikram edildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...