Sayfalar

18 Nisan 2010 Pazar

Şehid Yüzbaşımız Levent Çetinkaya'nın cenaze namazı için yarın Hunat Camiindeyiz

DTP Eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e atılan yumruk nedeniyle kıyametler kopartıldı; ancak yumruk değil kurşun öldürüyor.
DTP Eski Genel Başkanı Ahmet Türk’ün Samsun’da yumruklanması geçen haftaya damgasını vurdu. Ahmet Türk tedavisinin ardından sağlığına kavuştu; ama yumruğa değil, kurşunlara hedef olan ve tedavisinin ardından sağlığına kavuşamayanlar da var.

Şırnak ın Balveren beldesindeki Milli Taburu ndan çıkan jandarmaya ait sivil minibüse, Balveren beldesi ile Geçitboyu köyü arasında yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya, tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi nde şehit oldu.
Kayserili olan Şehit Yüzbaşı Çetinkaya nın amcası Abdülkadir Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1998 yılında Kara Harp Okulu ndan mezun olan yeğeninin, yaklaşık 2 yıldır Şırnak ta görev yaptığını ve tabur komutanlığına vekalet ettiğini söyledi.
Şelale Çetinkaya ile evli olan yeğeninin 4 yaşında Çağan adında bir oğlu olduğunu ifade eden amca Çetinkaya, şehidin babası emekli astsubay Abdülbaki Çetinkaya nın da 2007 yılında vefat ettiğini kaydetti.
Terörün bitmesini istediklerini ifade eden Çetinkaya, şöyle devam etti:
Gençlerimizin heder olmaması için gerçekçi çözümler üretilmesini istiyoruz. Afaki ve lafta kalan şeylerle artık bu milleti yormayalım. Bizim yüreğimiz yandı, ciğerimiz yandı, adeta damdan düştük. Hiç kimsenin ciğeri yanmasın. Vatan sağ olsun. Mücadelemiz devam etmeli. Vereceğimiz şehitler bizi yıldırmamalı. İrademize hakim olmalı ve sakin olmalıyız.
Çetinkaya, Şehit Yüzbaşının annesi Tülay ile kardeşleri Bülent ve Seçkin in de cenazeyi almak için Ankara ya gittiklerini belirtti.
Yüzbaşı Çetinkaya’nın cenazesi Kayseri’ye getirildi. Cenaze Hunat Caminde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Kartal şehitliğinde toprağa verilecek.
Öte yandan, anne Tülay Çetinkaya nın yaşadığı Erciyesevler Mahallesi Gürgen Sokak sakinleri, şehit haberinin ulaşmasının ardından balkonlarını Türk bayraklarıyla donattı

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...