Sayfalar

13 Mayıs 2010 Perşembe

Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen 1. öğrenci Sempozyumu başladı.


Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen 1. öğrenci Sempozyumu başladı. 2 gün sürecek sempozyumda 50 öğrenci sunum yapacak.

 Erciyes Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını sempozyum başkanlığının yapan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı yaptı. Yuvalı sempozyumda önemli çalışmaların sunulacağına inandığını dile getirdi.

Prof. Dr. Yuvalı, “Öğrencilerimiz ilgi duydukları konuları, seminer ve tez çalışmalarını bir bilimsel toplantıda sunum haline getirdiler ve danışman öğretim üyelerinin nezaretinde bu sempozyumda aktaracaklar. Fen Edebiyat fakültelerinin görevlerinden biride bilim adamları yetiştirmektir. Öğrenci arkadaşlarımızın da bu bilinçle çalışmaların yaptıklarını görüyorum ve sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Tokatlı ise tarihin diğer branşlardan çok farklı olduğunu belirtti ve gerçekleştirilen sempozyumun tarih ve tarih öğrencileri için bir şans olduğunu söyledi.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin Hülagü ise “Sempozyumun çok verimli geçeceğine inanıyorum. Rektörlük olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından sempozyumda sunumlara geçildi. İlk oturumun başkanlığını tarih Bölümü Başkanı Abdülkadir Yuvalı yaptı. Sempozyumda iki gün süresince 8 oturumda 50’ye yakın sunum gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...