Sayfalar

13 Mayıs 2010 Perşembe

Pınarbaşılılara Müjde! Pınarbaşı İlçesine Meslek Yüksek Okulu yapılacak

Pınarbaşı İlçesi’ne Erciyes Üniversitesi bünyesinde Meslek Yüksek Okulu kurulmasına ilişkin protokol imzalandı. İmza törenine Kayseri Milletvekilleri Sadık Yakut ile Ahmet Öksüzkaya da katıldı. Meslek yüksek okulu hayırsever tarafından yapılacak.

ERÜ Rektörlük binasında gerçekleştirilen protokole hayırsever Cahit Yalçın ile ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur imza attı.

Rektör Prof. Dr. Keleştemur meslek yüksek okulun kurulmasında emeği geçen kişilere teşekkür etti.

Protokol töreninde Kayseri Milletvekilleri Sadık Yakut ile Ahmet Öksüzkaya da hazır bulundu. TBMM Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut da yaptığı konuşmada üniversitenin meslek yüksekokuluyla ilgili diğer taleplerini de en kısa sürede yerine getireceklerini belirtti.

Yakut, “Pınarbaşı ilçemizde yapılacak olan Meslek Yüksek Okulunda atçılık yetiştirilmesi, su ürünleri, et ve süt ürünleriyle ilgili bölümler olacak. Ayrıca sayın Rektörümüz, buradaki kız ve erkek öğrenciler için 100 kişilik yurt ve 12 adet de lojman talep etti. İnşallah en kısa süre içinde bunları yerine getireceğiz. Tabiî ki bölgenin kalkınması, özellikle de kırsal kesimin kalkınması, eğitime yapılan yatırımlarla olur. Bu anlamda Bünyan’da Yüksek Okulunun yapımıyla ilgili süreç tamamlanmak üzere. Orası bittiğinde açılacak. Sonra Pınarbaşı ve sırasıyla Tomarza, Yeşilhisar, Yahyalı ve İncesu da sırada. Daha önceki rektörlerimizle bu konuları çözememiştik, sayın hocamız bu konuda bize çok büyük yakınlık gösterdi. Kayseri halkıyla birlik ve beraberlik içerisinde olduğu, eğitime büyük önem verdiği ve taşranın da kalkınması anlamında katkılarından dolayı kendisine ayrıca teşekkür ederim. Cahit beye de teşekkür ediyorum. İlçelerimize ve kırsal bölgelerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...