Sayfalar

9 Mayıs 2010 Pazar

Kayseri'ye 1 Milyar dolarlık sulu tarım yatırımı


Vali Mevlüt Bilici, tarım alanında Kayseri nin üretim kapasitesi artırma adına büyük çalışmalar yaptığını ifade ederek, il genelinde sulu tarıma geçilmesi için 1 milyar dolarlık yatırım harcaması yapılacağını belirtti. Bu yatırım biranda olmasının mümkün olmadığını dile getiren Vali Bilici şöyle konuştu:
"İlimizde tarımsal alanları sulama amaçlı yapılan yatırımları büyük önem veriyoruz. Sulama sistemlerinin eski sistemden cazibeli sisteme geçirilmesi adına yatırımlar var. Parasal gerçekleştirme olayı 1 milyar dolardır. Yatırım miktarının her yıl yüzde 10 luk gibi kısmı gerçekleşiyor. Bu proje bittiğinde 1 milyar Dolar yatırım tamamlanmış olacak. Gıcık tüneli önemli bir yatırım. Buna benzer Kayseri ve civarında yapılan yatırımlar var. Peyder pey hayata geçirilen çalışmaların tarımsal üretimdeki yansımalarını görüyoruz. Kayseri nin modern, teknolojiye dayalı, sulu arazideki üretimi ile de tarım şehri olacak."
Öte yandan hızlı tren projesinin hayata geçirilmesi adına projelendirme çalışmasının başladığını hatırlatan Bilici, "Hızlı tren projesinde, Yerköy den itibaren bize çıktı verilecek. Tabi ki kolay bir yatırım değil ama kısa sürede tamamlanması adına çalışmalar var. Bu çalışma bittiğinde şehrimizin birçok alanda olduğu gibi ulaşımda da rahatlayacak" dedi. Bilici, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası nın Türkiye ye verilmesi durumunda hızlı tren projesinin öneminin artacağını belirterek, "Aday olurken şehirler arasındaki ulaşım ve ulaşım araçları dikkate alınıyor. Bu noktada Kayseri, şampiyonaya aday şehir olurken hızlı tren projesi de gündeme getirildi. Şampiyonanın şehrimize alınmasında hızlı tren projesi de etkili olacak." diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...