Sayfalar

16 Mayıs 2010 Pazar

SEVGİ BAYRAĞI KAYSERİ’DE

19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde Ankara da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül e sunulmak üzere Samsun dan yola çıkarılan Sevgi Bayrağı , Kayserili atletler tarafından teslim alındı.

Türk gençliğinin Atatürk e bağlılığının ve Atatürk ün ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun a çıkışının simgesi olan Sevgi Bayrağının karşılanması öncesinde Sarıoğlan ilçesinde bir tören gerçekleştirildi.

         Sivas ve Kayseri valilerinin de katıldığı törende miniklerin folklor gösterisi ilgi çekti. Çayda Çıra oyunu ile izleyenlerin karşısına çıkan minikler oyunun sonunda iki Türk bayrağı açtılar ve bayraklardan birisini Vali Mevlüt Bilici’ye diğeri Sivas Valisi Ali Kolat’a verdiler.

        Daha sonra Kayseri-Sivas il sınırındaki Beştepeler bölgesinde düzenlenen törene geçildi. Törene, Kayseri ve Sivas Valilerinin yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Gençlik ve Spor Kayseri İl Müdürü Yahya Şahan, Sarıoğlan Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende Sevgi Bayrağı Ahmet Ayık Spor Lisesi öğrencisi Mehmet Emre Karadağ tarafından Sivas Valisi Ali Kolat a teslim edildi.
     Tokatlı atletlerden teslim aldıkları bayrağın Türkiye Cumhuriyeti nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi nin yapıldığı yerde 1 gün bekletildiğini ifade eden Kolat, Sivaslı atletlerimizin gururla taşıdığı bu kutsal emaneti, Kayserili atletlere teslim ediyorum diyerek, bayrağı Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ye verdi.

      Vali Bilici de öperek teslim aldığı bayrağın Nevşehirli atletlere teslim edileceğini belirterek, Gençlerimizin bu kutsal emaneti en iyi şekilde taşıyacağına ve bu kutsal vatanımıza her zaman sahip çıkacaklarına inancımız sonsuzdur. Emanet aldığım bayrağı Kayserili gençlerimize teslim ediyorum dedi ve bayrağı Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Rekreasyon 1. sınıf öğrencisi Bahadır Erdoğan a teslim etti.
     Sevgi Bayrağı, Kayserili gençler tarafından Kayseri’ye getirilerek kayseri Lisesindeki izcilere emanet edildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...