Sayfalar

4 Haziran 2010 Cuma

Saldırı için sürpriz yorum

Gülen, Wall Street Journal’a İsrail'in gemilere saldırısını değerlendirdi.
İsrail askerlerinin, Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemilere kanlı baskını başta Türkiye olmak üzere dünyanın büyük tepkisine neden oldu. Türkiye-İsrail ilişkileri tarihinin en gerilimli dönemine girdi. Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İsrail çok pişman olacak" dedi.

9 insani yardım gönüllüsünün hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak Fethullah Gülen de, ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’a görüşlerini açıkladı. Gülen, İsrail’den izin alınmadan bu tür bir organizasyonun yapılmasını eleştirdi. Gazetede yer alan ropörtaja göre Gülen, haberleri takip ettiğini ancak gördüklerinin hiç de hoş şeyler olmadığını belirterek, "Çok çirkin şeylerdi” dedi.

Filonun harekletinden önce İsrail makamlarından izin alınmamış olması ve uzlaşma yolunun aranmamış olmasını eleştiren Gülen, bunu kötü sonuçlar doğuracak otoriteye baş kaldırmak olarak niteledi.

Gazze’ye yardım organizasyonunun önder kuruluşlarından İnsani Yardım Vakfı’ndan (IHH) yeni haberi olduğunu belirten Gülen, vakfın politik bir amaç güdüp gütmediğini söylemenin de zor olduğunu ifade etti.

Kendi hareketiyle ilişkisi bulunan bir derneğin, bu tür bir yardım organizasyonu düzenlemesi durumunda İsrail makamların izin almaları gerektiğini kendilerine söylediğini belirten Gülen, yaşanan dramatik olayda suçluyu bulma işinin de Birleşmiş Milletler'e(BM) bırakılmasının iyi bir seçenek olduğunu ifade etti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...