Sayfalar

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Bölükbaşı: 'AKP, Anayasa Değişikliği ile, PKK Açılımının Önünü Açmayı Hedefliyor.'

Bu sabah TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın sunduğu, Erkan Tan ile Başkent’ten programının konuğu MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı gündem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Ak Parti’nin Sinsi Amacı: Bölücülük ve yolsuzluk;
Diğer maddeler eşantiyon”

“Ak Parti, Anayasa Değişikliği ile, PKK Açılımının Önünü Açmayı Hedefliyor”


Anayasa değişikliği paketiyle ilgili konuşan Deniz Bölükbaşı; “ Ak Parti’nin amacı daha fazla hukuk ve özgürlük değildir. Bunlar gerçek duyguları gizlemek amacıyla ortaya konan süslü ambalajlardır. Asıl amaçları; bölücülük ve yolsuzluktur” diye konuştu.

“Başbakan Habur Rezaletine ‘Umut’ Gözüyle Bakıyor”

Başbakan Erdoğan’ın, Kanal 24’te, 17 nisan 2010 tarihinde katıldığı açık görüş programında “Doğrusu biz Anayasa projesini, PKK açılımının önemli bir adımı olarak düşünüyoruz” sözlerini hatırlatan Bölükbaşı; “PKK açılımının önündeki engelleri Anayasa değişikliği ile ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Paketin birinci amacı bölücülüktür. Ama bu amacında ısrarlı olursa, Anayasa suçu işlemiş olacaktır.”

“Halk, Paket’in Anlamını Kavramak İçin Habur’u Düşünsün”
“Ak Parti hükümeti , Anayasa değişikliğini gündeme getirmeden önce Kürt açılımını ortaya attı. Açılımı başlatmasının amacı; PKK’nın bölücü faaliyetlerini Ak Parti eliyle gerçekleştirmektir. Açılımı anlamak için Habur’u hatırlamak yeterlidir” diyen Bölükbaşı sözlerine, “İçerisinde valiler ve kaymakamların da bulunduğu bir ekiple beraber, terör üniformasıyla gelen terör örgütüne mensup bir grup insan 19 Ekim günü Habur sınır kapısında karşılandılar. Bize anlatılanlara göre; sorgu işlemi için Habur’daki binalar kullanılmış. PKK’lıların rahatsız olacağı düşünülerek binadaki Atatürk resimleri ve bayraklar duvardan indirilmiştir” diyerek devam ediyor..

“Boğazlarına Kadar Yolsuzluk Çamuruna Batmışlar” 

Deniz Bölükbaşı ; Anayasa değişikliğinin ikinci amacının kendi yolsuzluk ve hırsızlıklarını örtbas etmek olduğunu söyledi. “Adalet önünde hesap vermemek için dokunulmazlığa dört elle sarılıyorlar. Başbakan, servetinin meşru kaynağını açıklamakta zorlanıyor. Tek açıkladığı bankadaki 3 trilyona yakın nakit parasıdır. 8 yıla yakın kabus sona erip de gittikten sonra kanunsuzluk ve yolsuzluğun hesabı sorulacaktır.” 

“Sayın Başbakan’ın Terörle Mücadele Edecek Vizyonu Yok!”

“AK Parti Hükümeti Döneminde Terör ‘22 kat’ Arttı”


Türkiye’nin korku tünelinden geçtiğini söyleyen Deniz Bölükbaşı, “Bizimde içinde bulunduğumuz 57.hükümet zamanında terör sıfıra inmişti. Ne olduysa 7 buçuk yıl içerisinde oldu. Terör AK Parti hükümetiyle 22 kat arttı. Başbakan’ın terörle mücadele vizyonu yoktur. Şehide kelle, Öcalan’a Sayın diyen kişiyi benimsiyorsanız evet, bunları sindirmiyorsanız hayır deyin” dedi..

“Korkularından HSYK’ yı Ele Geçirmeye Çalışıyorlar”

“Sayın Başbakan önümüzdeki seçimlerde yolcudur. Gitmeden önce sahte ambalajla bu paketi halka satıp bir dönem daha idare etmeyi, satamasa da HSYK’yı ele geçirip pisliklerini kapatmayı planlıyor” diyerek, AK Partinin ve özellikle Başbakan Erdoğan’ın yargılanmaktan duyduğu korkuyu bir kez daha dile getirdi.

“Ülkücüleri Dolgu Malzemesi ve Figüran Olarak Kullanmak İstiyorlar”

Son günlerde gündeme gelen MHP’nin tabanı ile tavanı arasındaki farklılıklar hakkında çıkan haberlere Bölükbaşı; “Bu akıl dışı bir söylemdir. Nedense bu günlerde ülkücü taban kıymete bindi. Bozuk malı halka satmak için 12 Eylül’ü kullanıyorlar; ama bizim şerefli geçmişimizi ağızlarına alarak kirletemezler. Biz 12 Eylül’de işkencelere maruz kalırken, onlar karşımıza geçip el ovuşturuyorlardı. Şimdi mi akıllarına geldi hesap sormak? Merak etmesinler, ülkücüler 12 Eylül’ü ‘Hayır’ demek için sabırla bekliyor.”

“Cezalandırmaya Meraklıysa Önce 28 Şubat’ı Ele Alsın!”
12 Eylül darbesinde sorumlu olanların yargılanacağı konusuna değinen Bölükbaşı; “Cezalandırmaya meraklıysa 30 yıl önceye gitmeyelim. 28 Şubat’a, 27 Nisan muhtırasına bakalım. Neden o günlerin sorumluluklarını ve Büyükanıt’ı sorgulamıyorlar? Önce bunlara cevap versinler” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

“Terör Çeteleriyle Pazarlık Yapmışlar”

Ak Parti Hükümeti için “Terörle mücadeleyi bırakıp müzakere süreci başlatmışlardır” dedi. Erdoğan’ın, Barzani üzerinden Kandildeki çetelerle anlaşma yaptığını söyleyen Bölükbaşı: “Barzani’nin açıklamasına göre Habur’dan Erdoğan’ın yardımıyla çıkılmış. O yüzden MHP’nin terörden nema kazandığını söyleyeceğine, kendi karanlık ve lekeli siciline baksın. Bu anlayıştaki biriyle konuşacak bir şeyimiz olamaz” sözlerini kaydetti.

“BDP , Ak Parti’nin Yol Arkadaşıdır”

Bölükbaşı, son günlerde MHP’nin BDP ve CHP ile aynı kefeye konulmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi. “Her parti kendi politikasına göre karar verir. BDP terörün Ankara’daki uzantısı, Ak parti’nin yol arkadaşıdır.” “Başbakan Tayyip Erdoğan’a BDP ile olan ilişkilerinden dolayı “siyam ikizi” yakıştırmasında bulunarak “Sayın Başbakan, kiminle siyam ikizi olduğunu anlaması için Habur’u, İmralı’yı hatırlasın” dedi. 

“Sayın Başbakan Referandumda Demokrasi Tokadı Yiyecektir”
Son olarak idam konusuna değinen Bölükbaşı, “Abdullah Öcalan’ın idam edilmemesinde en büyük payın MHP’de olduğunu söylüyorlar; ancak Öcalan, İmralı’ya teslim edildiğinde MHP parlamento dışındaydı. Başlattığımız kampanyalarda AK Partililer idamın kalkmasını istiyorlardı. Özellikle Sayın Başbakan Erdoğan, 2002’deki liderler zirvesinde idamın kalkması konusunda hızlı davranılması gerektiğini söyleyerek, Öcalan’ı ipten kurtarmıştır” sözleriyle ülkücülerin pakete hayır diyeceğini belirtti. Bölükbaşı; “Referandumda Sayın Başbakan büyük bir demokrasi tokadı yiyecektir” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
kaynak: www.etikhaber.com

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...