Sayfalar

27 Temmuz 2010 Salı

Savaş alanına döndü

4 polisin şehit olmasından sonra gerginlik had safaya ulaştı.
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesinin ardından ilçede yaşanan gerginlik had safaya ulaştı. Askerlerin yüzlerce kez havaya ateş açarak ve biber gazı kullanarak dağıttığı kalabalık ilçede BDP ilçe binasını ve bazı Doğu kökenli esnafın işyerlerini ateşe verdi.

Dörtyol İlçesine bağlı Payas Beldesi Özerli Mahallesi TOKİ konutları önünde devriye görevi yapan, içinde resmi polis memurlarının bulunduğu polis otosuna teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda, 3 polis memuru olay yerinde, yaralı olarak Adana'ya sevk edilen bir polis memuru ise hastanede şehit düştü.
KALABALIK BDP İLÇE BİNASINI ATEŞE VERDİ
Polislerin şehit edilmesini protesto eden vatandaşlar, BDP Dörtyol ilçe binasını yaktı. Kapıları kırarak binaya giren vatandaşlar, parti bayrağını indirip Türk bayrağı astı. Vatandaşlar, daha sonra ilçe teşkilatının bulunduğu katı ateşe verdi.

Doğulu vatandaşların yaşadığı ev ve işyerlerine de saldıran vatandaşlar, eski halin bulunduğu yerdeki Bizim Taksi durağını da yaktı. Çevik kuvvet polisi öfkeli Dörtyol halkını sakinleştirmeye çalışırken, MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, ilçeye gelerek olayları protesto eden ülkücülerle toplantı yaptı.

Olaylar nedeniyle çevre ilçelerden polis ve jandarma birlikleri takviye olarak ilçeye geldi. Geçtiğimiz hafta Hakkari Çukurcada şehit edilen Ayhan Say'ı gözyaşları arasında toprağa veren Dörtyollular, 4 polis memurunun şehit edilmesiyle çılgına döndü. ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganlarının caddelerde yankılandığı olaylarda binlerce kişi sokakla döküldü.

Provakotörlerin de araya girmesiyle iyice gerginleşen grup, emniyet binasında gözaltında tutulan 3 kişinin kendilerine verilmesini istedi. Polis ve askerlerin havaya uyarı ateşi açtığı olaylar sonrasında dağılan kalabalık, bu kez şehir merkezinde Doğu kökenli esnafn işyerlerinin camlarını kırıp ateşe verdi, ardından da BDP ilçe binasına Türk bayrağı astıktan sonra ateşe vererek yaktı.

Yangının polis panzeriyle söndürüldüğü olaylara çok sayıda çevik kuvvet polisi müdahale etti. MHP İl Başkanı Şefik Çirkin ve MHP li Dörtyol Belediye Başkanı aynı zamanda şehit oğlu olan Fadıl Keskinin gayretleri sonrası grup sakinleştirilerek dağıtıldı. İlçede gergin bekleyiş devam ediyor.

GÖRGÜ TANIĞI HAİN SALDIRIYI ANLATTI

Olayı gören Metin Doğaç isimli genç, teröristlerin araçtan inip ellerinde kaleşnikoflarla polis otosu içerisindeki polislere yakın mesafeden defalarca ateş açtıklarını söyledi. Bir kurşununda kendi araçlarına isabet ettiğini aktaran Doğaç, teröristleri kendi aracıyla takip ettiğini ve bu sırada cep telefonuyla 155'i arayarak polislere sürekli olarak bilgi verdiğini aktardı.

İHA

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...