Sayfalar

25 Temmuz 2010 Pazar

YASAYA TEPKİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, Doğu ve Güneydoğu’da polise ve askerlere taş atan çocuklar için çıkarılan yasanın teröre verilen bir taviz olduğunu ileri sürdü.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, polise ve askere taş atan çocuklar için çıkarılan yasanın teröre taviz olduğunu iddia etti.       

Taş atan çocuklar için çıkarılan yasanın pek yararlı bir yasa olmayacağını ifade eden Yavuz, "Bu yasanın pek faydalı olacağını düşünmüyorum. Taş atan çocuklar, ailelerinden alınmalı. Asıl suçlu ailedir. Onlar cesaret vermeseler, çocuklarda taş atamaz. Taş atan çocukların devlete yararlı birer çocuk olmasını istiyorlarsa, bu çocukları ailelerinin ellerinden alsınlar. Çocukların yerine anne, babaları tutuklansın. Çocukları devlet yetiştirsin. Yoksa, bu yasa ile bir sonuca varılmaz" dedi.

Bu yasanın terör örgütüne verilen bir taviz olduğunu vurgulayan Yavuz, "Polise ve askere taş atan çocuklar için çıkan yasa terör örgütüne verilen bir taviz olmuştur. Bu onları daha çok güçlendirecek. Vatandaşın ve çocukların can güvenliğini sağlayacak, onları terör baskısından kurtaracak bir yasa çıkartılmalıdır. Taş atan çocuklar, terör suçlusu görülmeyecek. Çocuk, eline silah dahi alsa yine terör suçlusu muamelesi görmeyecek. Bu da, elbette onların işine gelecektir" diye konuştu.

Bu yasayı destekleyici bir yasanın daha çıkması gerektiğini söyleyen Yavuz, "Bu yasa sonucunda 2’inci bir Habur olayına dönebilir. 2’inci bir Habur olayını Türkiye kaldıramaz. Onların Türkiye ye girmesiyle yaşanan rezaleti gördük. Şimdi ise, küçük çocuklar için yasa çıkarttılar. Habur dakilere verilen tavizlere benziyor. Şimdi soruyorum yetkililere, Taş atan çocuklar, polisimizi, askerimizi şehit etseler yine aynı yasadan mı yaralanacaklar?" dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...