Sayfalar

8 Ağustos 2010 Pazar

3 eşli danışman Le Figaro'da... Türkiye'yi bunlar mı temsil edecek?

"Üç karısı bulunan bir kişinin Başbakan Erdoğan'ın danışmanlığına atanması, Türkiye'de aynı zamanda Müslüman ve laik olunup olunmayacağına ilişkin tartışmaları alevlendirdi"

Fransız Le Figaro gazetesi, üç eşi bulunan bir kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığına atanmasının, Türkiye'de aynı zamanda hem laik hem de Müslüman olup olunmayacağı tartışmalarını alevlendirdiğini yazdı.
AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın kayınpederi, muhafazakâr siyasetin özellikle Avrupa ayağındaki duayenlerinden Ali Yüksel'in üç eşe sahip olduğu haberleri batı basınında yankı buldu. Konuya yer veren Le Figaro çok eşli bir kişinin İslami-muhafazakâr hükümetin Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığına atanmasının, uygulamanın ilke olarak yasak bulunduğu Müslüman, ancak laik bir ülke olan Türkiye'de tartışma yarattığını belirtti. Laik basının 2002'den bu yana ülkeyi yöneten Erdoğan'ı, üç eşi bulunan Ali Yüksel'i danışman almasından dolayı topa tuttuğunu kaydeden Le Figaro, "Gazetelere göre Sayın Yüksel İslam'ın izin verdiği dördüncü eşi de arıyor" diye yazdı.
Türkiye'de basının 2004 yılında AKP'yi toplumu sinsi bir şekilde din kuralları temelinde biçimlendirmeyi istemekle eleştirdiğini kaydeden Le Figaro, zinanın suç sayılması tasarısından, katılmayı benimsediği Avrupa Birliği'nden gelenler dahil Türkiye'den yükselen tepkiler üzerine vazgeçildiğini hatırlattı. Le Figaro, "AKP liderleri aile ve evlilik konularında genellikle muhafazakar görüşleri destekliyor. Bizzat Erdoğan en az üç çocuk çağrısı yapıyor. Çokeşlilik Türkiye'de 1926'dan buyana yasak, ancak ülkenin kimi bölümleriyle Islamcı çevrelerde hoşgörü gösteriliyor" dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...