Sayfalar

9 Ağustos 2010 Pazartesi

Aziz şehitlerimiz vatan toprağına emanet

Mardin Nusaybin'deki mayınlı saldırıda şehit olan askerler için Kızıltepe Komando Taburu’nda tören yapıldı. Törenin ardından, şehit Uzman Çavuş Hacı Ahmet Efil Kahramanmaraş'a, Zeki İnan Ordu'ya,Taner Özdemir ise Kars'a gönderildi.
Dün, Mardin'in Nusaybin İlçesinde, teröristlerin yola döşediği uzaktan kumandalı mayın patlatıldığında, 3 uzman çavuş şehit olmuştu.
Uzman Çavuş Efil göz yaşları içinde Andırın'da toprağa verildi
Uzman Çavuş Hacı Ahmet Efil, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Beşbucak Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehidin, henüz 5 ay önce hayatını birleştirdiği Gülsüm Efil, eşini son yolculuğuna asker kıyafetleri ile uğurladı. Yakınlarının, dik durmasını istediği Efil, ayakta durmakta güçlük çekti.
Şehit Uzman Çavuş Efil'in cenazesi, karayoluyla ilk olarak ailesinin evine, daha sonra köy meydanında hazırlanan tören alanına getirildi. Kahramanmaraş Müftüsü Bekir Gülce, cenaze töreni öncesinde yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin önemine değindi. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır da şehidin babası Yahya Efil'in yanına giderek tesellide bulundu.
Şehidin ayakta durmakta güçlük çeken eşi Gülsüm Efil de törene eşinin asker kıyafetlerini giyerek katıldı.
Yakınlarının yardımıyla ayakta durmaya çalışan ve sürekli dik durması istenen Efil, 'Bu bayrakta eşimin kanı var.' diyerek gözyaşı döktü. Şehidin cenaze namazının kılınacağı alana gelen annesi Fatma Efil ve Gülsüm Efil, birbirlerinin elini tutarak, teselli bulmaya çalıştı. Şehidin bir yakını da 'Lütfen bir şeyler yapalım. İsimlerini özgürlük savaşçıları koymuşlar. Böyle mi olur özgürlük savaşçılıkları. Ne zaman özgürlükleri kısıtlandı bunların. Böyle olmaz. Çözüm bunlar değil. Ne olur çocuklarımızı güzel eğitelim. Gerçekleri öğreterek. Yalanla dolanla değil." diyerek, terör örgütü PKK'yı eleştirdi.
Şehidin özgeçmişinin okunduğu törende, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Jandarma Yarbay Yüksel Eyiol'un konuşmasının ardından, Kahramanmaraş Müftüsü Bekir Gülce şehidin cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazının sonrasında, şehidin eşi Gülsüm Efil ve yakınları, tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Kalabalık arasında slogan atan bir kişi ise alanda kısa süreli bir tartışma yaşanmasına sebep oldu. Şehidin cenazesi daha sonra, alanın yanında kendisi için hazırlanan mezara defnedildi.
Törene, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Yarbay İsmail Cömert, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...