Sayfalar

10 Ağustos 2010 Salı

Erdoğan'ın "Kalpazanlık dosyası" TBMM'de bekliyor

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki "Kalpazanlık" tartışması dokunulmazlık dosyalarını gündeme taşıdı. Başbakan hakkında "Zimmet, evrakta sahtecilik, kalpazanlık'', CHP lideri hakkında da "Görevi ihmal" suçlamaları bulunuyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki “kalpazanlık” tartışması dokunulmazlık dosyalarını gündeme taşıdı. Başbakan hakkında “Zimmet, evrakta sahtecilik, cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak”, CHP lideri hakkında ise “Görevi ihmal” suçlamaları bulunuyor.
Başbakan ile CHP lideri arasında başlayan “kalpazanlık” tartışmasının perde arkasında, Meclis’te bekleyen dokunulmazlık dosyaları bulunuyor. TBMM’deki dosyada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Erdoğan ve o dönemde birlikte çalıştığı bürokratlar hakkında “ihaleye fesat karıştırma, zimmet, özel evrakta sahtekarlık, adli makamları yanıltmak, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, ihale kanununa aykırı davranış” gibi suçlamalar yer alıyor. ‘’Kalpazanlık’’ suçlaması sahte bilet basımıyla ilgili bulunuyor. 

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...