Sayfalar

15 Ağustos 2010 Pazar

Kur'an-ı Kerim'in değişmediği ispatlandı

Diyanet İşleri Eski Başkanı Altıkulaç: "10 yıllık çalışma sonuçlandı, 4 orijinal mushaf ile günümüz Kur'an-ı Kerim'i karşılaştırıldı, arada hiçbir değişikliğin olmadığı tespit edildi"
Eski Diyanet İşleri Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, günümüz Kur'an-ı Kerim'i ile dünyadaki 4 orijinal mushaf üzerinde IRCICA ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın katkılarıyla yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Altıkulaç, orijinali Topkapı Sarayı Müzesi'nde bulunan ve Halife Hz. Osman'a izafe edilen Mushaf-ı Şerif'in IRCICA tarafından hazırlanan özel faksimile nüshası ile bugün dünyanın her yerinde okunmakta olan Kur'an-ı Kerim'i kelime kelime, harf harf, hatta diş diş kontrol ettiğini ve arada herhangi bir değişikliğin olmadığını tespit ettiğini söyledi. Aynı çalışmayı Kahire'de bulunan ve yine Hz. Osman'a ait olduğu söylenen El-Meşhedü'l-Hüseyni mushafı ve Taşkent, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde bulunan mushaflar üzerinde de aynı çalışmayı yürüttüğünü belirten Altıkulaç, "Bunlar hep ayrı ayrı coğrafyalarda henüz hicretin birinci asrı içinde yazılmış mushaflar. Mushaflar birbirleriyle tam bir paralellik içinde oldukları gibi, dünyanın her yerinde okunan Kur'an-ı Kerim'lerle de aynı paralelliği gösteriyorlar. Küçük, basit esasıyla ilgisi olmayan imla farklılıkları var ama esası ilgilendiren hiç bir şey yok. Ne fazla, ne eksik. Bu çok muhteşem ve huzur verici... Müslümanlar için çok önemli bir sonuç olarak değerlendiriyorum" dedi. Altıkulaç, çalışmalarının San'a mushafı üzerinde devam ettiğini belirterek, "O da bitmek üzere, yakında matbaaya göndereceğiz" diye konuştu.
IRCICA Nedir?
İslam Konferansı Teşkilatı'na bağlı 57 üye ülkenin hükümetler arası bir kuruluşudur. 1980 yılında faaliyete geçmiştir. Büyük bir kütüphanesi olan merkez, 50 dilde 65 bini aşkın kitap ve dünyanın hacim olarak en büyük fotoğraf arşivine sahiptir. Bütün yayınları dünyanın en itibarlı yayın kurumlarında övgüyle bahsedilmekte ve ilim adamları tarafından kaynak eser olarak kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...