Sayfalar

25 Ocak 2010 Pazartesi

Japonya ve Kore, Kayseri'ye konsolosluk açıyor


Vali Mevlüt Bilici, Japonya’nın Kayseri’de konsolosluk açacak olmasını değerlendirdi. Vali Bilici, "Japonya nın konsolosluk açacak olması bizi son derece sevindirdi. Kore nin de Kayseri de benzer çalışması olacak. Kayseri hızla gelişiyor ve büyüyor" dedi.
Vali Mevlüt Bilici, kentte son yıllarda gelişme ve büyümeyle ilgili yaşanan gelişmelerin beraberinde güzellikler getirdiğini kaydetti. "İki ülke arasında dostluk köprüsünün konsoloslukla pekişiyor olması ve bu konsolosluğun Kayseri de açılıyor olması bizi son derece sevindirdi" diyen Vali Bilici, konsolosluğun yaz mevsiminde açılacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

Vali Bilici, "Kayseri ye son zamanlarda ciddi bir ilgi var. Hem ekonomik gelişmişliği hem de Orta Anadolu da modern bir kent olmasıyla ön plana çıkıyor. Sadece Japonya nın değil Kore nin de benzer çalışması olacağını düşünüyorum. Ticaret, sanayi, tarihi, kültürel ve coğrafi yapımızla dikkat çekiyoruz. Öte yandan sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ün Kayserili olması ayrıca bizi gururlandırıyor. Kayseri hızla gelişiyor ve büyüyor" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...