Sayfalar

10 Şubat 2010 Çarşamba

Devlet Bahçeli: "Bugün öfke panik ve tükeniş, AKP zihniyetinin durumu budur."

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçen hafta Meclis'te yaşanan gerginlikle ilgili olarak ´Meclis'te bulunan herkese sesleniyorum. Milliyetçi hareketin sıralarına bir metre yaklaşan bundan sonra ne olacağını görecektir´ dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. Bahçeli'nin konuşmasında satır başları şöyle:

- MHP, TBMM’nin çatısı altında bulunduğu sürece yıkılmaya direnmiş, milletinin kendisinden beklediği direnişi göstermiştir.
- Tek başına iktidarlığın hoyratlığıyla, açılım denen yıkımın ve PKK’yla işbirliği arayışının MHP kalesine çarparak paramparça olması, Başbakan ve arkadaşları bozguna uğramıştır.
- Bugün öfke panik ve tükeniş, AKP zihniyetinin durumu budur. Türk milleti kavramından duyduğu rahatsızlık Başbakan Erdoğan’ı, MHP’nin temsilcilerine saldırmaya varan bir tükenişin içine sürüklemiştir.
- MHP’nin sözde sindirmek korkutmak için ayağa kalkanlara bakarak, bu 7 yıl içinde Habur’dan giriş yapan PKK’lılar için düzenlenen PKK kucaklaşmasına, AKP içinden en küçük tepkiyi veren var mıdır?
Eli kanlı İmralı canisine karşı duran, öfkeleyen lanetleyen var mıdır? Milletimiz açlıktan inim inim inlerken, esnaf işçi kan ağlarken, vicdanı sızlayan bir vekil var mıdır?
- Hükümet Washington masalarına yüz sürerken, bunun şerefine kondurmayıp eleştiren bir AKP’liye rastgelen var mıdır?
- Şehide kelle diyen çürümüş zihniyeti duyunca, İmralı canisine sayın denince, Mehmetçiği yan gelip yatmakla suçlayan kokuşmuş zihniyeti öğrenince, bunu şerefine ahlakına ailesine ve mukaddesatına yediremeyip, bu kepazelikler için ayağa kalkmış bir AKP’li vekil gördünüz mü?
- Vereceğiniz cevap hayır ise, AKP’nin yanlışları bizim doğrularımızdır. Biliniz ki doğru yerdeyiz, doğruların peşindeyiz.
- Bu son olay Meclis'te meydana gelen bir durum değildir. Bu hesap yenilgilerin hesabıdır. Bunun adı 9. Haçlı Seferidir.
- Bu şer cephesi milliyetçi harekete karşı el ele vermiştir.
- AKP'li vekillerin çırpınışları boşuna, yalanlar bayhudedir. En nihayet millete gidilecektir. O gün geldiğinde yandaşları onları kurtarmaya yetmeyecektir.
- Ülkemiz umutsuz ve sahipsiz değildir.
- Kuru tehdidlere papuç bırakmayacağız. Meclis'te bulunan herkese sesleniyorum. Milliyetçi hareketin sıralarına bir metre yaklaşan bundan sonra ne olacağını görecektir.
- Kimse partimizi sevmek zorunda değildir. Kimse partimizi desteklemek zorunda değildir. Ne var ki son olarak Meclis'te yaşanan olayla ilgili olarak yapılan haberlerin ahlaka sığdığını söylemek mümkün değildir. Onlardan doğruları ve gerçekleri yazmalarını ve yorumlamalarını bekliyoruz.
- Her seçim öncesinde klasik ve baya seçim taktikleri Erdoğan'ın yaşam şekli haline gelmiştir.
- AKP yandaşlarını zengin etmiş, 'yetim hakkı yedirmem' diyerek olanı yakınlarına peşkeş çekmiştir.
- Başbakan Erdoğan ekonomik krizle ilgili 'teğet geçti' demeye devam etmektedir. Bu iddiayı durmadan tekrarlamasının yanında değişik azmanlardada 'sürtünerek geçti' demektedir. Krizin kime ne şekilde sürtünerek geçtiği malumdur. vatandaşlarımızla dalga geçmektedir.
- Teğet geçtiği iddia edilen kriz kim ne derse desin milletimizin bağrını delmiştir.
- Biliyorsunuz hükümet belirli bir plan çerçevesinde belli başlı 3 yola başvurmuştur. Öncelikle krizin dışardan kaynaklandığı ileri sürülmüştür.
- Ekonominin dengeleri 2006 yılından itibaren bozulmaya başlamıştır.
- Krizin teğet geçtiği söylenmektedir. Bunu kabul etmenin akılla bağdaşmayacağı kabul edilmelidir.
- Üçüncü olarak kriz 2003 yılındaki kriziyle kıyaslanmıştır. Eğer Başbakan Erdoğan 2009 krizinin felaket tablosunu dünü hatırlatarak unutturmaya çalışıyorsa çok büyük bir yanılgının içinde olduğunu bilmesi gerekmektedir.

skyturkonline

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...