Sayfalar

2 Şubat 2010 Salı

Kızılay Kayseri Hastanesi Sağlık Bakanlığına devredilmiyor

Tam Gün Yasası resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasanın 9’uncu ek maddesinde; Türkiye Kızılay Derneğine ait olup ruhsatlı olarak işletilmekte bulunan hastane ve tıp merkezlerinden, bu Kanunun yayımından itibaren altı ay içerisinde Sağlık Bakanlığı ile Kızılay arasında yapılacak protokolle Sağlık Bakanlığına devredilecek olanlarındaki kadro çalışmasından bahsediliyor. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı ile Kızılay arasında sürdürülen bir protokol çalışması var.

Sağlık Bakanlığı ile Kızılay arasında önümüzdeki 6 ay içinde tamamlanarak hayata geçirilecek protokol çerçevesinde 17’si İstanbul’da olan Türkiye genelindeki 32 hastane ve tıp merkezinden büyük bölümü Sağlık Bakanlığına devredilecek. Kızılay 26 sağlık kuruluşunu Sağlık Bakanlığına devredecek; ancak Kayseri, Konya ve İstanbul-Esentepe’deki üç hastane ile üç tıp merkezini kendi bünyesinde tutacak. Bu hastanelerin gelir durumları itibarıyla güçlü yapıları nedeniyle devredilmeyeceği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...