Sayfalar

24 Şubat 2010 Çarşamba

Mevlid Kandili siyasetçileri birleştirdi ve birbirinden güzel mesajlar gelmeye başladı



Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Mustafa Eraslan Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Eraslan, “Hazreti Peygamberin doğumunun 1439. yıldönümünü sevinçle karşılıyoruz...
MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan Mevlid Kandili nedeniyle yaptığı açıklamada bu gecenin önemine işaret etti.
Eraslan, Peygamberler Peygamberi Hazreti Muhammed’in dünyayı şereflendirişinin 1439. yılını büyük bir sevinç ve mutlulukla idrak ettiğimizi belirterek, “Kuran-ı Kerim’deki ifadesiyle ‘Alemlere rahmet olarak gönderilen’ Mukaddes Peygamber’in, 1439 yıl önce dünyaya teşrifi yeryüzünde önemli işaretler ve olaylara vesile olmuştu. Şimdi de diliyoruz ki, bu kutlu doğumun yıldönümü ülkemizde, İslam Aleminde ve bütün dünyada sevgi, barış ve kardeşliğe vesile olsun. Dilerimki, bir fazilet güneşi olan Hazreti Peygamber’in hayatı ve evrensel mesajları, sadece müminlere değil, topyekün bütün insanlığa ibret vesikası, yol haritası olsun... Peygamberler Peygamberini doğum yıldönümünde minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin ve İslam Aleminin Mevlid Kandillerini kutluyor, İnsanlığın Kurtarıcısı’nın şefaatini diliyoruz” dedi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Peygamber halkasının son temsilcisi Hazreti Muhammed in doğumunun tarihin akışını değiştiren kutlu bir olay olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, “İslam ülkeleri ve tüm dünyanın çeşitli acılar yaşadığı günümüzde, Hazreti Muhammed in sunduğu mesajlara kulak vermeli, ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almalıyız. Mevlit Kandili’nin insanlığa barış, sevgi ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, Kayserili hemşerilerimizin, Türk milletinin ve tüm İslam âleminin mübarek Mevlit Kandili ni tebrik ediyorum” dedi.
AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da bu gecenin rahmet ve mağfiret bakımından iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Elitaş, “Mevlit Kandili’ne ulaşmanın büyük mutluluğu içindeyiz. Af, mağfiret imkanı sağlayan bu mübarek geceler, toplumumuzun huzur ve mutluluğu için büyük önem taşımaktadır. Bu geceler vesilesi ile yapılan ibadetler, milletimizin kaynaşıp, bütünleşmesine vesile olmaktadır. Bu vesile ile Mevlit Kandili’nin hemşerilerime, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise peygamber efendimizin ahlakının herkes tarafından örnek alınması gerektiğini belirtti. Öksüzkaya, “Tüm İslam âlemi ve milletimizin mevlit kandilini tebrik eder, hepimize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan dilerim. Peygamber efendimizin doğuşu ile dünyada pek çok temel problem tamamen çözülmüştür. Âlemlere rahmet olarak gelen peygamberimiz bugünde pek çok meselelerin çözümünde başvuracağımız yegâne rehberdir” diye konuştu.
Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız da mesajında peygamberimizin insanlara barış ve mutluluğu öğrettiğini belirtti. Peygamberimizin hayatının her noktasının insanlık için örnek olduğunu dile getiren Başkan Yıldız, “Hazreti peygamberin vurguladığı sevgi, kardeşlik, adalet, insan hakları gibi kavramlar pek çok probleme çözüm getirmiştir. Kendinden önceki çağların karanlığı ile birlikte geleceği de aydınlatmıştır. Bu vesileyle hemşehrilerimizin, milletimizin ve İslam Aleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum” dedi.
AKP İl Başkanı Mahmut Cabat da açıklamasında Alemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği bu günden en iyi şekilde istifade etmek gerektiğini söyledi. Cabat, “Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’ diyen bir peygamberin ümmeti olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Onun dünyayı şereflendirdiği bu mutlu gün bütün Müslümanlar için kutlu olsun” dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...