Sayfalar

18 Şubat 2010 Perşembe

TÜKO-BİR KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI BİRSEN KOCA: "EKMEĞİMİZİN GRAMAJI EKSİK"


Tüketiciyi Koruma ve Dayanışma Birliği Kayseri Şube Başkanı Birsen Koca, Kayseri Ticaret Odası nda düzenlediği basın toplantısında, yapılan denetimlerde ekmek gramajlarında eksiklik olduğunu ve gramajların birbirini tutmadığını belirlediklerini söyledi.
Tüketiciyi Koruma ve Dayanışma Birliği Kayseri Şube Başkanı Birsen Koca Tüketicinin ekmeği itiraz ve pazarlık yapmadan nasıl alıyorsa, unlu mamul üreticilerinin de, ekmeği en az 300 gram olarak üretmesi gerektiğini belirtti. Koca, bu konuda teknik olarak Gıda Mühendisleri Odası şube başkanından yardım istediklerini dile getirdi.
Koca, amaçlarının tüketiciyi bilinçlendirmek olduğunu ve haksız rekabet ortamını önlemeyi düşündüklerini ifade etti.
Gıda Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ergül Türkaslan da, ekmek hamurunun 380 gram olarak kesilmesi ve fırına verilmesinden sonra pişen ekmeğin 315-320 gram olarak fırından çıktığını bildirdi.
30 dakika dinlenen ekmeğin 300 gram olarak satışa sunulacağını anlatan Türkaslan, şöyle devam etti:
Ekmek en az 300 gram olması gerekirken 200-250 gram ekmek satışları söz konusudur. 290 gram ekmek tolere edilebilir, ama 200 gram gelen ekmek tolere edilemez. Halkımız bu konuda dikkatli olmalı. Alo 174 gıda hattına yapacakları bildirimler, bu haksız rekabetin önlenmesine yardımcı olacak

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...