Sayfalar

7 Mart 2010 Pazar

Cumhuriyet Kadınları Derneği Kayseri Şube Başkanı Esra Gültekin Yörük, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Kayseri Şube Başkanı Esra Gültekin Yörük, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yörük, mesajında, kadın hareketlerinin hala istediği sonuca ulaşmadığını, kadının erkekle eşit haklara sahip olamadığını ileri sürdü.
 Kadınların yaşamın her alanında hak ettiği yeri yakalamasını ve ayrımcılığın ortadan kalkması gerektiğini ifade eden Yörük, şunları kaydetti:
   Aile ile toplum arasında köprü vazifesi gören kadın, daha çok aydın ve daha çok bilgili olmak için kendini geliştirmeli. Her şeyden önce kadınlar haklarını iyi kullanmalı ve özeleştiri yapmalı.
 İstemek yerine haklarını almalıdır. Toplumun ilerleyebilmesi için kadın-erkek, herkesin eğitim düzeyinin ilerlemesi şart. Endişelerin yok olduğu, kadınların hayatın her alanında olması gereken yere geldiğini görebildiğimiz günler görmek dileğiyle tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nü kutluyorum.  
Diğer yandan: Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak,’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Boydak, yayımladığı mesajında Ülkemizde kadınlarımızın iş hayatına katkısı çok aşağı seviyededir. Avrupa da kadınların çalışma oranı yüzde 45-50 iken bu oran Türkiye de hala yüzde 15 civarında seyretmektedir. Az gelişmiş toplumlarda kadınların bir çok sorunu bulunuyor. Kadınların bu sorunlarına sadece 8 Mart ta değil, her zaman sahip çıkılmalı ve çözüm yolları aranmalıdır. Oda olarak bu sorunların çözümüne katkı vermenin gayreti içindeyiz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nü kutluyorum.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...