Sayfalar

7 Mart 2010 Pazar

Türkiye Değişim Hareketi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü adına Kayseri İl Kültür Merkezinde bir tören düzenledi.

Türkiye Değişim Hareketi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü adına Kayseri İl Kültür Merkezinde bir tören düzenledi.

Törene Türkiye Değişim Hareketi Kayseri İl Başkanı İbrahim Hamurcu, Kadın Kolları Genel Başkanı Avniye Albayrak ve Kadın Kolları Kayseri İl Başkanı Pınar Alpuğan ın yanı sıra bir çok parti temsilcisi ve vatandaş katıldı.İl Başkanı İbrahim Hamurcu kadınların önemini belirterek, "Türkiye Değişim Hareketi kadınlarımıza önem vermektedir. Kadınların, ülkenin geçmişinde olduğu kadar geleceğinde de çok etkili olacaktır dedi.
Hamurcu, Kadınlar mecliste daha çok temsil edilmeli ve yönetimde daha fazla aktif rol almalıdırlar. Ülkemizin şu anda nasıl bir durumda olduğunu en iyi siz anlarsınız. Tencerenin içinde ne kaynıyor en iyi siz bilirsiniz" diye konuştu. TDH Kayseri Kadın Kolları Başkanı Pınar Alpuğan siyasi bağların, ailevi bağların üzerinde olduğunu belirterek, "Kadınlar anne olarak çocuğun hayatında önemli bir yere sahiptir. Kadınsız bir aile düşünülemez. Kadın tarihte her alanda eşinin yanında olup, yardımcı olmuştur. Türkiye de kadınlar günü ilk defa 1975 Türkiye Kadın Kongresinde kutlanmıştır. Yer yüzünde kadının yaptığı hiçbir şey liderler tarafından dillendirilmemiştir ta ki Mustafa Kemal e kadar. Aynı siyasi hareket içinde olanlar aynı zamanda siyasi ailelerdir. Siyasi bağlar, ailevi bağların üzerindedir. Türkiye siyasetine el atmak artık görevimizdir. Bu bizim mecburiyetimizdir. Siyasi dedikoduların içinde kaybolmadan hedefimize ulaşmalıyız" ifadelerinde bulundu.
Pınar Alpuğan’da, "Öncelikli amacımız mevcut haklarımızı kullanmak olmalıdır. Mevcut haklarını tam olarak kullanamayan toplumlarda yeni haklar için mücadele etmemiz enerjimizi boşa harcamamız anlamına gelir. İş hayatında daha yoğun bir şekilde yer alıp faaliyetlerimizi buna göre şekillendirmeliyiz. Kendinizi dar sınırlara hapsetmeyin. Her kesimden her kadının desteği alınmadan başarıya ulaşılamaz" diyerek sözlerine son verdi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...