Sayfalar

3 Mart 2010 Çarşamba

ECZANELER İLAÇ VEREMİYOR


Kayseri Eczane Odası Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu 1 Mart Pazartesi gününden itibaren geçilen Medula sistemi nedeniyle iki gündür ilaç verilemediğini belirtti.
            Medula sisteminin sekiz ay önce her ilde 10 gönüllü eczanede denendiğini ve aksaklıklarını belirlendiğini ifade eden Özçavuşoğlu hiçbir olumlu adım atılmadığını kaydetti.        Özçavuşoğlu, “Kayseri deki on eczaneden biri olarak çok ümitlenmiştim. Nihayet birileri doğru bir başlangıç yapmak adına konunun gerçek muhataplarına dönmüş "bu programı test edin aksaklıklarını bize bildirin" demişti. Büyük bir hevesle programı test edip aksaklıklarını bildirilen elektronik posta adresine ilettik. Zaman zamanda bildirdiğimiz aksaklıkların düzeltilip düzeltilmediğini kontrol ettik. Maalesef beklentilerimiz gerçekleşmedi. Birkaç küçük düzeltmeden sonra hiçbir olumlu adım atılmadı ve 1 Mart Pazartesi günü bir ucube ile başbaşa bırakıldık. Tüm ülke genelinde 18.000 doktorun medula sistemine kaydı yapılmadan arızalı ve yetersiz bir program ile halkımıza ilaç vermemiz istendi. Bunu isterken programa birde uyarı koydular dediler ki; 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarında kaydı olmayan doktorların reçetelerini veremezsiniz, doktor bilgilerini manuel olarak giremezsiniz, buda bizim vazifemizmiş gibi ilgili kuruluşla irtibata geçiniz. Ben bu felaketi önceden tahmin ettiğim için 2 gün öncesinde şehrimizdeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına kaydı olmayan hekimlerin kayıtlarının tamamlanmasını isteyen bir yazı gönderdim” dedi..
            Geçmişte eczanelerin yapmış olduğu eylem nedeniyle halkın ilaca ulaşımını engelledikleri gerekçesiyle sözleşmelerinin yenilenmediğini ifade eden Özçavuşoğlu, “Şimdi soruyorum: Çalışmayacağı önceden belli olan arızalı ve yetersiz bir programı dayatmacı mantıkla Türk Eczacısının ve Halkının önüne koyarak halkın ilaca ulaşımına engel olan kimdir? Bu vebalin altından kimse kalkamaz” dedi.
        Özçavuşoğlu şöyle devam etti: “01 Mart 2010 günü özellikle üniversite hastanelerinden yazılan reçetelerin karşılanamaması sonucu yoğun bakım hastalarının bile dışarıdan alınacak ilaçlarının temin edilememesinin sorumlusu kimdir? Bu vebal çok ağır bir vebaldir, bu vebalin altından kalkmak mümkün değildir. Türk Halkı ve Eczacısı bu vebalin sorumlusu değildir. Evet, her yeni doğum sancılıdır ancak bu sefer hem sancı çekilmiş hem de ölü doğum gerçekleşmiştir. Sayın Başbakanımıza sesleniyorum; kendi bakanlarını ve hükümetinizi yanlış yönlendiren bürokratlar yerine biraz da Türk Eczacısına ve onun Birliği’ne kulak verin. Bu amaçla daha önceden yine buradan talep ettiğimiz randevu talebini yineliyoruz.”

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...