Sayfalar

30 Mart 2010 Salı

Kayseri, bir şehit daha verdi

Hakkâri nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu 3 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit Uzman Çavuşlardan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır Kayseri’nin Felahiye ilçesi Menteşe köyü nüfusuna kayıtlı. 

Hakkari’de mayın patladı, ateş Şehit Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır ın Fevzi Çakmak Mahallesi ndeki evine düştü.
Hacı Mehmet Soyışık İlköğretim Okulu Müdürü olan baba Zekeriya Sağır, 6 çocuğundan en küçüğü olan oğluyla en son 20 gün önce telefonla görüştüğünü belirterek, Vatanıma 42 yıl eğitimci olarak hizmet ettim. Oğlum da bu uğurda can verdi diyerek gözyaşı döktü.
Gazeteciler evde olduğu sırada çalan telefona bakan Sağır, durumu öğrenmek isteyen yakınlarına oğlunun şehit olduğunu güçlükle söyleyebildi.
Oğlunun 2 yıl önce evlendiğini, 2 gün önce eşi Havva Sağır ın bir erkek bebek dünyaya getirdiğini ifade eden Zekeriya Sağır, Vatan sağ olsun dedi.
Anne Sebahat Sağır ın şehit oğluyla gelininin evlilik fotoğrafına sarılarak ağıt yakması taziye ziyaretine gelenleri duygulandırdı.
 Sebahat Sağır, 2 gün önce dünyaya gelen ve Timuçin adı verilen torununun yetim kaldığını belirtti ve “Bu acıya nasıl dayanacağım diyerek gözyaşı döktü.
Şehidin eşi Havva Sağır’ın doğum için Sivas taki ailesinin yanına gittiği ve halen Sivas’ta olduğu belirtildi.
Şehit Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır’ın cenazesi Çarşamba günü öğle namazının ardından Hunat Camiinden askeri törenle kaldırılacak. Şehit Nuri Aydın Sağır Kartal Şehitliğinde toprağa verilecek.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...