Sayfalar

23 Mart 2010 Salı

Kayseri'de Özel Halk Otobüsleri trafik cezalarına isyan etti

İddialara göre Trafik Polisleri Özel Halk otobüslerini çevirerek çeşitli nedenlerle ceza yazıyor ve yolcuları indiriyordu. Seyyid Burhaneddin Türbesi yanında bulunan otoparka çekilen otobüslerin sayısı bir saat içerisinde çoğalınca tepkiler gecikmedi.

İddialarına göre olay emekli bir polis memurunun otobüse bilet atmak istememesi nedeniyle başladı. Tartışmanın sonunda olayın emniyet müdürüne kadar gittiği ve polis ekiplerinin ayırım yapmadan tüm Özel Halk otobüslerini çevirerek çeşitli nedenlerle ceza yazdıkları öne sürüldü. Araçlar ceza yazılmakla kalmayıp otoparka çektirildi. Otobüslerin içerisindeki yolcuların çevirme noktalarında indirilerek mağdur edildiklerini de belirten otobüs şoförleri uygulamanın maksatlı olduğunu ifade ettiler.
Polis ekiplerinin denetiminde zaman zaman tartışmalar meydana geldi. Sinirlerin gergin olduğu ortamda kimin kime ne söylediği anlaşılamadı. Şoförlerin polis memurlarıyla, belediye hareket memurlarının şoförlerle tartıştığı görüldü. Yaşanan belirsizlik ufak çaplı kavgaların çıkmasına neden oldu.
Kavgaların çoğalması üzerine olay yerine takviye ekip olarak Çevik Kuvvet ekipleri gönderildi.
Trafik Denetleme Şube Müdürü Muammer Tığlıoğlu ve Büyükşehir belediyesi yetkililerinin telkinleri ile sakinleşen öfkeli kalabalık cezaların iptal edileceği ve sorunların çözüleceği sözlerinin verilmesi üzerine yolları açarak dağıldı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...