Sayfalar

18 Mart 2010 Perşembe

ŞEHİTLER GÜNÜNDE ŞEHİT AİLESİNDEN TEPKİ


Çanakkale Zaferi nin 95. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Kartal Şehitliği nde yapılan tören sırasıyla, Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Özden Bayram Argüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz anıta çelenk koymaları ile başladı.
Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada askerler tarafından üç el saygı atışı yapıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanlığında görevli bir subay yaptı. Konuşmanın bitmesi ile birlikte 1995 yılında Van’ın Gülpınar ilçesinde terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada şehit olan Murat Yeşilok’un ağabeyi Durmuş Yeşilok öne çıktı ve terör örgütü üyelerinin Habur dan girişleri sırasında yaşanan olaylara tepki gösterdi.
Şehit ağabeyi, “Hainler devletin ekmeğini yiyip çiçekle karşılanıyorlar. Burada şehitlerimiz rahat uyumuyor” diye seslendi.
Bu arada bazı şehit yakınları yetkililere “Evlatlarımızın acısı çok taze. Ağlamaktan gülmeyi unuttuk. Teröristleri çiçeklerle karşılatmayın” dediler.
Şehit Hikmet Gülnar’ın annesi Hatice Gülnar oğlunu Kurban bayramında askere gönderdiğini ve ölüm haberini de Kurban bayramında aldığını belirterek “Kurban verdim kuzumu” diye konuştu.
Hatice Gülnar, “Bayram günü koydum toprağa. Yaralı olduğunu duydum Hikmetimin. Saat dörtte duydum. Daha sonra kurban kestim kuzumu. Terörist karşılanmasın çiçekle. Teröristler de vurulsun. Ben Hikmet’in anasıyım. Kara kara yanasıyım” şeklinde ağıt yaktı.
 Gözyaşları ile üzüntülerini dile getiren şehit yakınlarını askerler sakinleştirmeye çalıştı.
Tören bir öğrencinin Çanakkale isimli şiiri okuması ile devam etti. Ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz bir konuşma yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Mevlüt Bilici Şehitlik Defterini imzaladı.
Tören sonunda protokol üyeleri ve şehit yakınları şehit mezarlarını ziyaret ederek, askerlerin dağıttığı karanfilleri mezarlara bıraktılar. Burada şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. İl Müftüsü Şaban İşlek şehit yakınlarına “Onlar için fazla üzülmeyin, onlar şehit olarak peygambere en yakın mertebeye ulaşmışlardır” dedi.
Daha sonra yapılan İl Özel İdaresi Salonu ndaki törende ise 2 şehit yakınıyla bir polis gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.
Gazi Polis Mehmet Özdemir e madalyasını Vali Mevlüt Bilici verdi.
Şehit Jandarma Er Eyüp Yabangülü nün babası Zeki Yabangülü de madalyasını Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz den aldı.
Babası İsmail Uygun u, henüz 2 yaşındayken şehit veren 4 yaşındaki Beyza Uygun ile annesi Ayşe Uygun a da madalyalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki verdi.
Madalya töreninden sonra söz alan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, daha önce açıkladıkları, şehit yakınları ve gazilere ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi nde ömür boyu ücretsiz diş tedavi hizmeti verecekleri bilgisini tekrarladı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...