Sayfalar

18 Mart 2010 Perşembe

Süleyman Korkmaz "Özhaseki yargılansın" dedi, cevabı gecikmedi: "Korkmaz, okuduğunu anlamıyor."



MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz düzenlediği basın toplantısı ile daha önce Büyükşehir belediye başkanlığı için açtıkları dört davada İçişleri Bakanı’nın Başkan Özhaseki’yi koruma altına alarak yargılanmasına gerek olmadığını söylediğini belirtti. Korkmaz MHP olarak konuyu Danıştay’a taşıdıklarını ve Danıştay’ın da başkanın yargılanabileceği yönünde karar verdiğini söyledi. Neden yargıdan ve yargılanmaktan korkulduğunu anlayamadıklarını dile getiren Korkmaz Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Başbakan’da genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanına yaptığı gibi Özhaseki’yi istifaya çağırsın” dedi
Süleyman Korkmaz, Büyükşehir Belediyesine Kadir Has Kongre Merkezi ve stadyum ihalesi, seçimlerde belediyenin dağıttığı ve üstünde AKP’nin ambleminin bulunduğu kitapçıklar ve Gülen temizlikle ilgili dava açtıklarını söyledi. Korkmaz, “AKP iktidara geldiğinden beri yolsuzluklar ülkesi olduk, artık temiz bir siyaset istiyoruz” diye konuştu.
Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Özhaseki konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Özhaseki şöyle dedi.
ÖZHASEKİ’DEN KORKMAZ’A CEVAP 
MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ın bugün yaptığı basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili olarak ortaya attığı iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Danıştay ın almış olduğu kararı Başkan Özhaseki yargılansın dedi şeklinde kamuoyuna aktaran Süleyman Korkmaz, herşeyden önce okuduğunu anlamayan, anlasa bile zorlama yorumlarla kamuoyunu yanıltarak oy avcılığı yapan bir siyasetçi profili ortaya koymuştur.
MHP İl Başkanı nın yapmış olduğu başvuruyu karara bağlayan Danıştay Birinci Dairesi, herşeyden önce kararı esastan değil usülden bozmuştur. Yani İçişleri Bakanlığı nın yapmış olduğu incelemede beyan ettiği Belediye Görevlileri şeklindeki ibarenin yetersiz olduğunu belirten Danıştay Birinci Dairesi, Şahıslar ve görev yerleri belirlenmek süretiyle hakkında işlem yapılıp yapılmayacağına dair karar alınması gerektiğini ve bu hususa uyulmadığından bakanlık kararının usulüne uygun olmadığını ifade etmiştir. Buradan yola çıkarak Başkan Özhaseki nin yargılanması gerektiği gibi bir ifade ile milletin karşısına çıkıp açıklama yapmak herşeyden önce aymazlıktır.
  Sayın MHP İl Başkanı, Biz mahkemede aklandık, siz de mahkemede aklanın diyor. Sayın Korkmaz ın mahkemede aklandığı konu, Başkan Özhaseki götürüm yaptı şeklindeki açıklamalarına karşılık açılan davanın sonucudur. Ancak bu davada Sayın Korkmaz, sözlerinin arkasında durma cesareti gösterememiş ve Efendim biz götürümden kasıt olarak çok işler yaptı, emek harcadı, onu ifade etmiştik demek suretiyle davadan yakasını kurtarmıştır. Yani sözlerini yemiş, milletin gözünün içine baka baka söylediği sözleri, mahkemede inkar etmiştir. Yani tam bir Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar trajedisi yaşanmıştır. 
  Sayın Korkmaz, Danıştay Birinci Dairesi nin almış olduğu Bakanlık, şahısları ve görevlerini isim isim belirleyerek yeniden inceleme yapsın, ondan sonra yargılanıp yargılanmayacağına karar verilsin şeklindeki kararı Danıştay, Başkan Özhaseki yargılansın şekline dönüştürerek tam bir cambaza bak siyaseti uygulamıştır.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...