Sayfalar

24 Nisan 2010 Cumartesi

23 NİSAN TÖRENLERLE KUTLANDI

Dört bir yanı düşman işgalinde olan Anadolu’da kurtuluş mücadelesini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi başlattı. O meclis aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetini kurdu. En büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu bir kez daha coşkuyla kutlandı

TBMM’nin kuruluşu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına önünde gerçekleştirildi.
Törende öncelikle Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından anıta çelenkler konuldu.
Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi çelenklerinin ardından, Başbakanlık ve bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlar, siyasi partiler, oda ve dernekler ile sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri anıta sunuldu.
Cumhuriyet Meydanındaki çelenk koyma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...