Sayfalar

24 Nisan 2010 Cumartesi

Kadir Has Stadyumunda 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla uzun süredir okullarda hazırlanan gösteriler Kadir Has Stadında sergilendi. Kadir Has Stadı’nda gerçekleştirilen coşkulu kutlamalar ilköğretim okulu öğrencilerinin renkli gösterilerine sahne oldu.
23 Nisan, bu yılda birbirinden renkli görüntülerle sahne oldu. Kadir Has Stadındaki kutlamalar Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki nin halkı ve öğrencileri selamlaması ile başladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nın taşıdığı değer ve anlamın çok önemli olduğunu belirten Ayata, 23 Nisan tarihinin kurtuluştan cumhuriyete giden yolun en önemli aşaması olduğunu vurguladı.
Ayata nın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Kadir has Stadındaki kutlamalar tören geçişi ile devam etti. Kutlamalara katılan öğrenciler protokolü ve halkı selamladı.
Tören geçişinin ardından 8 okuldan yaklaşık 800 öğrencinin katılımıyla renk kattığı birbirinden güzel gösterilere geçildi.
Binlerce kişinin izlediği gösterilerde Anadolu’nun her tarafından ezgiler kullanıldı.
Öğrencilerin, gösterilerin finalinde yaptıkları Türk Bayrağı nı dalgalandırma gösterisi ayakta alkışlandı.
Kadir Has stadındaki gösterilerin sonunda Vali Mevlüt Bilici ve beraberindekiler, gösteriyi hazırlayan beden eğitimi öğretmenleri ile öğrencileri tebrik etti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...