Sayfalar

5 Nisan 2010 Pazartesi

Arif Akkale: "Kayseri'de intihar olaylarında ciddi bir artış oldu."


Emniyet Müdürü Arif Akkale nin düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı, Polis Evi nde gerçekleşti.
Vali Mevlüt Bilici de toplantıya iştirak etti.
Emniyet şube müdürleri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda Emniyet Müdürü Arif Akkale, 2008 ve 2009 yılı asayiş olaylarını değerlendirdi. Akkale, son yıllarda intihar olaylarında gözle görülür bir artışın olduğunu söyledi.
Akkale, “İntihar olaylarındaki artışın sebeplerini biz her gün asayiş saatinde irdeliyoruz. Araştırmamıza göre intihar vakalarının en çok aile içerisindeki problemlerden kaynaklandığı görülmektedir. Diğer ikinci bir konuda maddi bakımdan sıkıntıya düşülmesi sebebiyle intiharlar olduğu ifade ediliyor. Tabi intiharların bize intikal eden yönünü yüzde yüz aydınlatmamız mümkün değil. Çünkü insan intihar edip ortadan çekildiği için onun niçin intihar ettiğini birinci sebebini öğrenmemiz ciddi şekilde belli değil. Bazıları not bırakıyor ama büyük bir çoğunluğu not  bırakmıyor. İçinde hangi fırtınalar estiği hangi problemlerle karşı karşıya gelerek intihar ettiğinin sebebini çok doğru analiz etmemiz pek mümkün olmuyor. Ama büyük bir oranda gençlerin bir birleriyle olan ilişkilerine engel konulması birinci yönden bu görülüyor. İkinci yönden ise ailelerin eşlerin birbiri arasındaki iletişimin bozukluğundan kaynaklandığını ifade edebiliriz. Diğer bir üçüncüsü de harcama prensibini disiplinini kaybedip borçlanıp ödeme şansı olmayınca problemlerin altında ezilerek intihara yöneldiklerini düşünüyorum” dedi.  
Akkale şöyle devam etti;
Genel olarak Kayseri de olaylarda bir azalma söz konusu. Yaralamalı trafik kazalarında ise bir artış yaşanmakta. Vatandaşlarımızdan hem yaya olarak hem de sürücü olarak daha dikkatli olmalarını istiyoruz. 2009 yılında 2008 yılına göre daha fazla denetim yapmamıza rağmen, kesilen ceza tutarı 2008 yılına göre daha azalmış. 2008 yılında 94 bin araç kontrol edilmiş, 2009 yılında ise 124 bin araç kontrol edilmiş. Buna rağmen ceza artışı bir önceki yılla aynı orantıda artmamış. Ölümlü trafik kazası sayısında bir azalma söz konusu. Ancak yaralamalı kazalarda bir artış var. Vatandaşlarımızdan özellikle yaya geçitlerini kullanmalarını trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını tavsiye ediyoruz. Bu konuda toplumun her kesimine büyük görev düşüyor. Bu bir kültür işi.
Emniyet Müdürü Akkale, ayrıca özellikle trafikte görevli polis ekiplerinin kendi meslektaşlarına gösterdiği yardım ve kolaylığı basın mensuplarına da göstermelerini istedi.
Emniyet Komuta Kontrol Şube Müdürü Ömer Faruk Özmen de, sinevizyon eşliğinde Kayseri de son beş yılda yaşanan olayların grafik destekli kıyaslamasını yaptı.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut da gazeteciler adına yaptığı konuşmada Emniyet Müdürü Akkale ye düzenlediği toplantı için teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...