Sayfalar

15 Nisan 2010 Perşembe

Göz migrenine dikkat!

"Göz migrenine, gözün sinir hücrelerini besleyen damarlardaki geçici spazm neden oluyor."
Acıbadem Kadıköy Hastanesi Göz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Müslime Akbaba, ''Göz migreni geçici görme kaybına neden olabilir fakat bazı kalıcı görme kaybına neden olan göz hastalıkları, göz migreniyle karıştırılabilir. Böyle bir atak geçiren kişinin bir göz hekimi tarafından muayene edilmesi gereklidir'' dedi. Her beş kadından ve her on erkekten birinin hayatının bir döneminde migren atağı geçirdiğine de işaret eden Prof. Dr. Akbaba, migrene hormonal değişiklikler, bazı yiyecekler ve ilaçlar ile uzun süreli aç ve uykusuz kalma gibi durumların neden olduğunu anımsattı.
''Göz migrenine gözün sinir hücrelerini besleyen damarlardaki geçici spazm neden oluyor'' diyen Prof. Dr. Akbaba, göz migreninin de çeşitli türlerinin var olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Akbaba, ''Bir tanesi, tek taraflı görme bozukluğu ve baş ağrısıyla birlikte olan migren, bir diğeri ise her iki gözde ışık saçılmaları, yansımalar, kırık ve dalgalı görmeler, görme alanında kayıplar, görme alanındaki kör noktanın büyümesi ve hareketlenmesi gibi görülen göz migreni vardır ama bunda baş ağrısı olmaz'' diye konuştu.

Prof. Dr. Müslime Akbaba, kişilerin, eğer göz migreni atağı geçirdiklerini düşünüyorlarsa geçici görme kaybına neden olduğu için fazla telaşlanmamaları gerektiğini, bunun geçici bir durum olduğunu ancak eğer araba kullanmak gibi aktivitelere atak süresince ara vermeleri gerektiğini anlattı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...