Sayfalar

15 Nisan 2010 Perşembe

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, açılış programı ile başladı. İl Özel İdaresi salonunda düzenlenen açılış programında Kuran okundu ve İl Müftüsü Şaban İşlek tarafından katılımcılara gül dağıtıldı.
Kutlu Doğum Haftası İl Özel İdaresi Konferans Salonunda düzenlenen panelle başladı. Paneli Vali yardımcısı Ali Yener Erçin, Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu müdürü Mustafa Şahin, ilçe müftüleri ve çok sayıda davetli izledi. Panelde öncesi Kuran’ı Kerim okundu.

İl Müftüsü Şaban İşlek, yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimizin doğumuna denk gelen haftanın, 1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını hatırlattı.
Bu yıl Peygamberimiz Hazreti Muhammed in doğumunun 1439. yıl dönümünün kutlandığını ifade eden İşlek, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenledikleri etkinlikler hakkında bilgi verdi.
İşlek, Hunat Camisi ve Camii Kebir de Sakal-ı Şerif in ziyarete açılacağını da bildirdi. Peygamber sevgisi etrafında toplumda birlik ve beraberlik sunmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren İşlek, ilçe müftülüklerinin de kendi bölgelerinde programlar düzenleyeceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından il müftüsü Şaban İşlek protokol mensuplarına kutlu doğum haftasının simgesi olan gül dağıttı.
Daha sonra, Çağlara ve İnsanlığa Kuran Nüzulünün 1400. Yılı konulu panel gerçekleştirildi. İl Müftüsü Şaban İşlek in oturum başkanlığını yaptığı panele Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Duman ve Öğretim Üyesi Selahattin Polat konuşmacı olarak katıldı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...