Sayfalar

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Kayseri'nin ilk Türk Gazetecisi Yunus Bekir'i unutmadı

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Kayseri Basını’nın 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kayseri’nin ilk gazetecisi olan Yunus Bekir’i Turan mahallesinde yenilenen mezarı başında andı. Anma törenine Yunus Bekir’in yakınları da katıldı.
Kayseri’nin ilk gazetecisi olan Yunus Bekir’in anma törenine Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, MHP Eski Milletvekilleri Seyfi Şahin ve Hamdi Baktır, MHP Melikgazi Belediyesi Meclis Üyesi Turan Türküm, Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel, görsel ve yazılı basının temsilcileri ile Yunus Bekir’in yakınları katıldı..

Anma töreninde kısa bir konuşma yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, Yunus Bekir’in emektar, fedakar, eli açık, gözü tok ve yiğit bir gazeteci olduğunu söyledi. Bulut ayrıca Yunus Bekir’in hayatını konu alan kitap ve belgeselin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belitti.

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel’de Kayseri’de Türkçe gazete olarak hayatımıza giren Erciyes gazetesini ilk olarak İstanbul, İsviçre ve Fransa’da gazetecilik yapmış hemşehrimiz Yunus Bekir’in çıkardığını söyledi.

Konuşmaların ardından Yunus Bekir’in mezarını yenileyen Hayırsever işadamı Ahmet Gülsoy’a plaket verildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...