Sayfalar

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Kilci, krizi bu kez farklı yorumladı


Ticaret Odasında “Dış Ticaret Stratejileri ve Avrupa İşletmeler Ağı” konulu bir seminer yapıldı. Seminerde konuşan Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Dünyanın yaşadığı krize rağmen Avrupa ülkelerine göre Türkiye dimdik ayakta dedi.
Ticaret Odasındaki seminerde dünyanın çeşitli ülkelerinde ciddi krizler olduğunu ve her ülkenin yeni stratejiler üretmek zorunda kaldığını anlatan Oda Başkanı Hasan Ali Kilci, Türkiye nin girmeye çalıştığı Avrupa Birliği ülkelerinin durumunun içler acısı olduğunu belirtti.

     İspanya, Portekiz ve Yunanistan ın krizden aldığı darbeler altında ezildiğini ileri süren Kilci, şöyle devam etti:

     Hükümet, yeni ticaret alanları yaratmak üzere dünyanın dört bir yanını geziyor. Türkiye de önemli gelişmeler oldu. Bu gelişmelerde şüphesiz, girişimcilerin cansiperane çalışması da etkili oldu. AB ülkeleri, bizim ülkemizden çok geride olduğunu görecek. Özel sektör ciddi çalışmalar içinde. Türkiye nin yeni stratejilere ihtiyacı var. Dünyanın yaşadığı krize rağmen Avrupa ülkelerine göre Türkiye dimdik ayakta. Önümüzdeki dönemde çok daha rahat edeceğiz.

     Önümüzdeki günlerde çok daha rahat edileceğini ifade eden Hasan Ali Kilci daha önce yaptığı ekonomi değerlendirmelerinde 2010 yılının 2009’dan çok daha kötü geçeceğini açıklamıştı.

        Öte yandan seminere katılan Dış Ticaret Uzmanı Ekrem Kuş da, Avrupa İşletmeler Ağı nın yurt dışındaki firmaların işbirliği, teknolojik istek ve önerilerine ulaşılabileceği bir program olduğunu bildirdi.

     Dünyanın küresel bir hal aldığını ve Türkiye nin de bu dünyaya açılması gerektiğini belirten Kuş, Dış ticaret bir ülkenin kalkınması için çok önemlidir. Ülkelerin krizleri aşmasında, dış ticaretin rolü yadsınamaz. Yeni dünya düzeni içinde şirketler dünyaya entegre olmak zorundadır. Çünkü dünyanın koşulları bunu gerektiriyor diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...