Sayfalar

7 Haziran 2010 Pazartesi

'Kasırga 1'de 50 gözaltı

Antalya'da ihaleye fesat karıştırdıkları suçlamasıyla 50 kişi gözaltına alındı.
Antalya'da Muratpaşa Belediyesinin yaptığı ihalelere fesat karıştırıldığı ve rüşvet alındığı iddiaları üzerine, aralarında belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu öne sürülen yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Muratpaşa Belediyesinin açtığı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin cumhuriyet savcılığı koordinesinde yürüttükleri ''Kasırga 1'' operasyonu kapsamında bu sabah çeşitli adreslere baskın düzenlendi.

Suç örgütü kurarak ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet suçları kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında Muratpaşa Belediyesi başkan yardımcıları M.T. ve A.K. Zabıta Müdürü M.B.U. ve şube müdürlerinin de bulunduğu öne sürülen yaklaşık 20 kamu görevlisi ile liderliğini belediyenin çöp ve temizlik işlerini alan şirketin sahibi A.Y'nin yaptığı iddia edilen yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında CHP Antalya eski Gençlik Kolları Başkanı C.D, bir inşaat ve büro malzemeleri şirketinin muhasebe müdürü A.G, belediyeye iş yapan bir ilaçlama şirketinin sahibi H.Z'nin de bulunduğu iddia edildi.

Yetkililer, gözaltı sayısının artabileceğini belirtti.

"ŞAFAK" OPERASYONUNDA 25 TUTUKLAMA

Bu arada Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 26 kişiden 25'i tutuklandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının koordinatörlüğünde Eylül 2009 tarihinden itibaren sürdürülen çalışmalarda, 4 Haziran sabahı Muğla kent merkezi, Bodrum ve Milas ilçeleri ile İzmir'de 51 adreste eş zamanlı operasyon yapılmıştı.

Operasyonlarda, ''ihaleye fesat karıştırmak, imar kanununa muhalefet, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, haksız mal edinmek ve kaçırmak'' iddiasıyla gözaltına alınan 13'ü kamu görevlisi 49 kişiden 26'sı ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 26 kişiden 25'i tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyonlarda gözaltına alınan kalan 23 kişinin ise ifade işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

A.A

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...