Sayfalar

7 Haziran 2010 Pazartesi

Savcıya tacize 9 yıl

Kadın savcıyı sözlü taciz ettikleri öne sürülen kardeşlere 9 yıl hapis istemi.
İstanbul Sarıyer Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Aslı Betül Cevizoğlu’na, 6 Temmuz 2009’da yolda yürürken ıslıklı ve sözlü tacizin ardından çıkan tartışmada tokat atarak hakaret ettikleri ileri sürülen Murat K. ve Arif K. adlı kardeşler hakkında 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olayın ardından tutuklanarak Silivri Kapalı Cezaevi’ne gönderilen kardeşlerden Arif K. 3 gün sonra, Murat K. ise 15 gün sonra serbest kalmıştı. Haberturk.com'un haberine höre, Murat K.’nın tahliye olduğu gün açıklanan 2009 yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi ile de Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Aslı Betül Cevizoğlu, Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na atanmıştı. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ve 11 ay süren soruşturma sonunda Arif K. ile kardeşi Murat K.’ya “kasten yaralama, cinsel taciz, hakaret ve tehdit” suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı. İki kardeş Sarıyer 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...