Sayfalar

10 Haziran 2010 Perşembe

İşte bomba iddiaya cevap

Bakan Şimşek, "uçaklarla 15 milyar dolar getirildi" iddiası için "hikaye" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye uçaklarla 15 milyar dolar getirildiği iddialarına ilişkin, ''Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hiç kimse 15 milyar doları uçaklarla kamyonlarla falan filan taşımaz" dedi.

Şimşek, Türk-Arap Ekonomi Forumu sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şimşek, bir gazetecinin İsrail olayları ile birlikte Türkiye'nin kredi notunun artırılamayabileceğinin ifade edildiğini hatırlatması üzerine, şunları kaydetti: "Ben bu tartışmalara katılmıyorum. Tabii ki Türkiye'nin kredi notu belki Türkiye'nin hak ettiği noktada değil. Belki geçmişte Türkiye'ye karşı bir takım ön yargılar vardı ama eninde sonunda derecelendirme kuruluşlarının da bir takım kriterleri var. O kriterlerin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Eğer Türkiye borç dinamiklerini iyileştirmeye devam eder, mali kuralla birlikte mali sürdürülebilirliği çok daha iyi bir zemine oturtur, reformlarına devam ederse reyting kuruluşlarının ne not verdiği hiç önemli değildir. Önemli olan piyasaların Türkiye'deki varlıkları nasıl fiyatladığı. Piyasalar her zaman reyting kuruluşlarının çok ötesinde. Reyting kuruluşları hep geriden takip etmiştir."

UÇAKLARLA PARA TRANSFERİ

Mehmet Şimşek, "Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye uçaklarla 15 milyar dolar geldiği" haberinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hiç kimse 15 milyar doları uçaklarla kamyonlarla falan filan taşımaz. Bu iddiaları atanların şunu bilmeleri lazım; Bakın ben yıllarca finans sektöründe çalıştım. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri veya Katar gibi ülkelerde para yönetimini yapanların New York'taki Londra'daki profesyonellerden hiçbir farkı yoktur. Onlar Türkiye'ye yatırım yapmak isterlerse o yatırım kanalları bellidir. Hiç kimse böylesine büyük meblağ paraları, hele böyle profesyonel ülkelerden nakit olarak getirmez. Tamamen bir hikaye. Doğrusu bu konuda fazla yorum yapmaya değmez bir hikaye. Tamamen komplo teorilerinin çok daha iyi bir şekilde sunulması."

A.A

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...