Sayfalar

10 Haziran 2010 Perşembe

Tunceli'de taciz gerilimi

Ovacık'ta yaşanan taciz olayı nedeniyle ilçede dünden beri gerginlik yaşanıyor.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaşanan taciz olayı yürüyüşle protesto edildi. Taciz zanlısı tutuklandı.

Ovacık ilçesinde R.Ç. isimli şahsın 14 yaşındaki bedensel engelli A.K. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası ilçede infiale neden oldu. Olayın duyulması üzerine kepenk kapatan ve dün akşam Ovacık Kaymakamlığı önünde oturma eylemi yapan esnaf ve vatandaşlar, bugün öğle saatlerine kadar kepenk açmadı.

Sabah saatlerinde Değirmendere bölgesinde toplanan yaklaşık 3 bin vatandaş sloganlar atarak ilçe merkezine doğru yürüdü. Hükümet Konağı önünde toplanan vatandaşlar adına bir açıklama yapan Burçin Yerlikaya, cinsel istismar olayını gerçekleştiren şahsın ilçede daha önce de bu tip olaylara karıştığı yönünde iddialar bulunduğunu belirterek, "Bu sadece ilçemize özgü bir şey değil. Bölgede bu tür vakalar arttı. Bizim buna karşı uyanık olmamız lazım. Bugünkü gibi olaylara sahip çıkarak öyle insanları teşhir etmeliyiz" dedi.

Daha sonra söz alan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, "İçinizde böyle insanlar varsa teşhir edin. Siz de bu tür olaylara kesinlikle tevessül etmeyin. Bu tür insanları aranızda barındırmayın. Biz de bu olayın takipçisi olacağız. Artık kepenklerinizi açabilirsiniz" diye konuştu.

Grup daha sonra slogan atarak dağıldı. Grubun dağılmasından sonra kapalı kepenkler açıldı.

Ovacık ilçesinde 14 yaşındaki zihinsel engelli A.K.'ye cinsel istismarda bulunan R.Ç. isimli şahıs, dün gece çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından "cinsel istismar ve adam yaralama" suçlarından tutuklandı. R.Ç.'nin A.K. isimli engelli kız çocuğa cinsel istismarını gören bir şahıs, R.Ç.'nin kullandığı aracın çarpması sonucu yaralanmış ve hastanede tedavi altına alınmıştı.

İHA

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...