Sayfalar

6 Temmuz 2010 Salı

YÖRTÜRK VAKFI KAPUZBAŞI'NDA KAMP VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubesi ile Kayseri Gazeteciler Cemiyetinin birlikte düzenlediği “Kapuzbaşı şelaleleri doğa yürüyüşü” hafta sonu gerçekleştirildi.

Dünyanın en büyük şelaleleri arasında yer alan Kapuzbaşı Şelaleleri nde gerçekleştirilen kamp ve doğa yürüyüşüne Yahyalı Kaymakamı İdris Akbıyık, Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç, Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Rıza Baykan, Yör-Türk Vakfı Başkanı Ali Aydın, Yahyalı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Türkmenoğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Dadaloğlu Derneği Başkanı İbrahim Yıldırım, Erciyes Üniversitesi Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Kulübü Başkanı Marat Gaibov ile öğrenciler ve gazeteciler katıldı.

Yahyalı Kaymakamı İdris Akbıyık, Kapuzbaşı nda 4 şelale bulunduğunu ve doğu bölgesinde yer alan 76 metre yüksekliğindeki şelaleye Elif Şelalesi adı verildiğini anlattı.

     Elif Şelalesi nin yedi göller çanağı içerisinden süzülerek geldiğini ifade eden Akbıyık, Bu bölge turizme yeni açıldı. İnşallah daha güzel hizmetler yapılacak. Master planı masa başında yapılmaz. Bugün burada Türk dünyasından çocukları görmekten dolayı çok mutluyuz. KÖYDES sayesinde yolları yapıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından peyzajı yapıldı. Bütün Türkiye yi doğa harikası bu saklı cennete bekliyoruz diye konuştu.

     YÖRTÜRK Vakfı Başkanı Ali Aydın da, Bu bölge gerçekten saklı bir cennet. 7 tane orman var. Buraları el ele kalkındırmalıyız, yatırım yapmalıyız. Buraya yapılan yatırım sadece Kayseri ekonomisine değil, tüm ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır dedi.

Kapuzbaşı Şelaleleri nde 2 gün süren kamp ve doğa yürüyüşünde eğlenceli yarışmalar ve müzik dinletileri de düzenlendi.

Yahyalı Kaymakamı İdris Akbıyık, İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Rıza Baykan, Yahyalı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Türkmenoğlu nun da katıldığı Soğuk suda en fazla durma yarışması geziye katılan herkese eğlenceli anlar yaşattı.

     Kapuzbaşı Şelaleleri Bostan Deresi den akan buz gibi suyun içine ayaklarını sokarak uzun süre soğuk suda kalma yarışmasını, 10 dakika 46 saniye soğuk suda kalmayı başaran Veli Türkmenoğlu kazandı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...