Sayfalar

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Başbakan'ın BOYU ve SOYU

Bekir Öztürk Yazdı - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün soyu Selanik'e dayanıyordu, boyu ise bir rivayete göre 1.68 başka bir rivayete göre 1.70 idi. Ama onun bu ülke için yaptıklarının % birini yapan varsa çıkıp onu söylesin.
Soyu malum bir “AKP Büyüğü” Başbakan yardakçılığı yapmak isterken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Ya, şu kadar boyuyla bir şeyler söylüyor şeklinde bir eleştiri gönderdi. Müslüman olduğunu iddia eden birinin Allah’ın yarattığı bir kulunu Başbakanı gibi “yaradan dan ötürü” sevmeyip Allah’ın verdiği bir eksikliği eleştirmesi konusunda bir yorum yapmaya gerek görmüyorum.  

Bırakın siyasetçiyi normal bir insanın bile yapmayacağı bu gaf büyüdü büyüdü Arınç’ın yardakçılık yaptığı Başbakan’ın önüne geldi. Eeeee futbolcu Başbakan durur mu? Bir şut çekti top kendisini Kasımpaşa çöplüğünde buldu.

Başbakan Gaziantep’ten “Tutturmuşlar, başbakanın boyu ne kadar çok merak ettin söyleyeyim, 1.85. Tepe tepe kullan. Benim boyuma yetişemezsen halin ne olacak? Buradan muhaliflere sesleniyorum, önemli olan boy değil soy, soy” şeklinde seslendi seçmene.

Geçtiğimiz günlerde siyasetin geldiği düzey hakkında eleştiri getiren Başbakan’ın bu sözünün neresini düzeltelim ki.

İsterseniz “kullanma” işinden başlayalım.

Malum, “Kullanma” işine ABD bakıyor. Başbakan’ın “son kullanma tarihi” ne aşamada bilmiyorum ama bildiğiniz gibi birkaç yıl önce Başbakan’ın danışmanı Cüneyt ZapsuABD’li dostlarına Başbakan’ı kastederek, “Bu adamı deliğe süpürmeyin kullanın” demişti. ABDmallarını boykot ettiğimiz için, Başbakan’ın “tepe tepe kullan” teklifini almayalım ama alana da mani olmayalım.

Gelelim “boy” ve “soy” meselesine.

Kafiyeli konuşmak, konuşurken şiir yazıyormuş gibi davranmak güzel bir meziyettir. Ama her adamın işi değildir. Başbakan’ın bu sözlerine karşılık, aklıma Neyzen’den bir mısra geldi ama sabrımı zorladım yazmıyorum.

Başbakan Diyarbakır da yaptığı konuşma da;

“Türkiye, Kürdüyle, Lazıyla, Gürcüsüyle, Boşnağıyla, Arnavutuyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olarak bir milletiz. Yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Halkımız arasında ayrımcılık yapmadık, yapmayacağız. Bu ülkenin asli unsurlarıyız. Hepimiz ülkemizde ev sahibiyiz. Kimse burada kimseye misafir muamelesi yapamaz.”  diyor.

Dikkat edin Başbakan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını tanımlarken bile “Türk” demiyor.

“Yaradılanı yaradandan ötürü” seven, ırk, soy, kavim gibi insanları ayrıştıran farklılaştıran değerlendirmelerden kaçınan Başbakan iş kendisini eleştiren bir muhalefet liderine gelince“önemli olan boy değil soy” deyip çıkıyor işin içinden.

“Tayyip Rize ili Güneysu ilçesine Gürcistan'ın başkenti Batum’dan gelmişlerdi. Güneysu Beldesinin Rusça ismi Potamya. Bu beldenin ahalisi sonradan Müslüman olmuş RUM du. Bu bilgileri kendisi de Ağustos 2004 yılında yaptığı Gürcistan gezisinde ‘Ben Gürcüyüm,ailemiz Batum’dan Rize’ye göç etmiş bir gürcü ailesidir’ diyerek doğruluyordu.”

Bu satırlar Cezaevi Arkadaşım Ergün Poyraz’ın Başbakan’ın dava açtığı ve kaybettiği“Musa’nın çocukları Tayip ve Emine” isimli eserinden. 

Konuyu uzatıp ta bizde “AKP Büyüğü” ve Başbakan ile aynı hataya düşmeyelim.

Bence önemli olan ne “AKP Büyüğü” nün söylediği gibi “boy” ne de Başbakanın ifade ettiği gibi “soy”. Önemli olan Türkiye için, Türk Milleti için neler yaptığı ve yapacağı.

Hazır iş “boy” ve “soy” dan açılmışken;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün soyu Selanik’e dayanıyordu, boyu ise bir rivayete göre 1.68 başka bir rivayete göre 1.70 idi. Ama onun bu ülke için yaptıklarının % birini yapan varsa çıkıp onu söylesin. “Boy” ile “soy” ile uğraşmasın.

Atatürk’ü dünya lideri yapan özellik ne boyu ne de soyuydu.
Sahip olduğu eşsiz liderlik vasfı, hoşgörüsü, alçak gönüllülüğü, uzak görüşlülüğü, cesareti, çalışkanlığı, azmi, imanı, milletine duyduğu büyük sevgi hissiydi.

Boyu 1.85 miş, Potamyalı, Hıristiyanlıktan dönme Müslüman mış bunlar hiç önemli değil.
 
HAYIR'lı günler
 
Bekir Öztürk
0.505.4513129

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...