Sayfalar

20 Ağustos 2010 Cuma

HSYK'da Erzurum savaşı

HSYK'nin seçilmiş üyelerinin yerlerinin değiştirilmesini istediği, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in soruşturması sırasındaki uygulamaları nedeniyle özel yetkileri kaldırılan Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tarık Gür ve Savcı Osman Şanal, "Bizim tayinimizi siz yapmayın" diye başvurdu. Cihaner'in evinin ve makamının aranması, tutuklanması işlemleri sonrasında özel yetkisi HSYK'ce kaldırılan Gür, yeniden inceleme istedi. Gür, başvurusunda HSYK'den, "Tayin işlemleri dahil hiçbir özlük işlemleri hakkında karar vermemelerini" talep etti. Cihaner'in soruşturmasını açıp yürüten ve makamındaki aramayı yapan Savcı Şanal da başvurusunda, özel yetkilerinin kaldırılmasına ilişkin karar yönünden "Yeniden inceleme" istedi. Şanal da Gür gibi "Tayin işlemleri dahil hiçbir özlük işlemim hakkında karar vermeyin" talebinde bulundu.
Şikâyet ettiler
İki savcı, kurulun seçilmiş asıl üyelerinden Yargıtay'dan gelen üç üyeyi Yargıtay'a; Danıştay'dan gelen iki üyeyi ise Danıştay'a şikayet etti. Bu şikayetler hakkında Danıştay ret kararı verirken Yargıtay henüz bir karar almadı. HSYK ise Gür ve Şanal'ın bu başvurularını, yaz kararnamesi görüşmeleri öncesinde değerlendirip reddetti. Karara, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman muhalif kaldı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...