Sayfalar

20 Ağustos 2010 Cuma

Taraf olmayan bertaraf olur

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir iftarda Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ni (TÜSİAD) hedef alarak; 'Bitaraf olan, bertaraf olur!' dedi.
Rıza Zelyut
Bunun daha Türkçesi, 'Taraf olmayan bertaraf olur!' biçimindedir.
Bu sözün açıklaması da bellidir: Eğer benim tarafımda değil isen yok olursun.
Niçin dedi bunu Başbakan Erdoğan?
TÜSİAD'cılar 12 Eylül'deki referandumda hükümeti açık açık desteklemedikleri için...
Yani; Sayın Başbakan, Türkiye'nin önde gelen patronlarını, ya benden taraf olursunuz, ya da yok olursunuz, diye tehdit etti
İşte Türkiye'de demokrasi ve insan haklarını çok geliştiren ve Avrupa seviyesine çıkartan bu hükümetin geldiği son nokta budur: Ya bana evet dersin; ya da seni yok ederim...
Acaba bu tavır size birilerini hatırlatıyor mu? İkinci Dünya Savaşı öncesindeki Almanya'yı, İtalya'yı bir düşünün bakalım; belki bir şeyler anımsarsınız.

O SÖZ İBDA-C'NİN
İşin çok daha ilginç bir yanı var: Başbakan Erdoğan'ın işadamlarını tehdit ederken kullandığı; 'Taraf olmayan bertaraf olur' anlamındaki söz; İBDA-C diye bilinen ve İslamcı terör örgütleri listesine de girmiş bulunan bir örgüte aittir. Bu örgüt; Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı 'Türkiye'de halen faaliyetlerine devam eden başlıca terör örgütleri' listesinde ' İslam” Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA/C)' adı altında yer almıştır.
Örgüt ilk olarak, 1989 yılında Ankara ve İstanbul'da yapmış olduğu izinsiz gösteriler ile adını duyurmuştur. Grup; Şii, Alevi, Hıristiyan ve Musevi düşmanlığıyla dikkat çeker. Grubun liderliğini Salih Mirzabeyoğlu adı ile tanınan ve mensuplarınca 'kumandan' olarak isimlendirilen Salih İzzet Erdiş yapmaktadır. Örgüt 1991'de Taraf adlı bir dergi yayımlamaya başlamıştır. İşte o dergide, Taraf'ın üstünde 'Taraf olmayan bertaraf olur' diye yazmaktadır. Bu yolla Sünni İslam kimliği dışındaki bütün inanç grupları da tehdit edilmektedir.
İşte Başbakan Erdoğan İBDA-C'nin bu sloganını alarak kendisine karşı gelen herkesi ve işadamlarını tehdit etmiştir.
Sanıyorum ki bu gelişme de liberal ekonominin ve yeni dünya düzeninin doğal bir yansımasıdır. Eminim ki 'Taraf olmayanlar bertaraf edilince' Türkiye'nin milli geliri 40 bin doları aşacak; böylece de yandaş ekonomistlerin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkacaktır.

ECEVİT'İ TEHDİT ETMİŞLERDİ
İşin bir de başka boyutu var. Bu burnu büyük işadamları; geçmişte açık açık siyasi tavır takınmışlar ve CHP'ye karşı bir cephe oluşturmuşlardı.
1979'da Bülent Ecevit başbakan iken, TÜSİAD mayıs ve haziran aylarında 4 ilan hazırlamış, bunları gazetelerde tam sayfa yayımlamıştı. İlanlarda Ecevit hükümeti eleştiriliyor; sol kanat suçlanıyordu. 12 Eylül 1980'deki askeri darbede aslında TÜSİAD'cıların olaylardan CHP'yi sorumlu tutan bu zihniyetinin de katkısı bulunmaktadır.
TÜSİAD; 8 yıl boyunca AKP hükümetlerine karşı böyle bir karşı duruş göstermedi. Lakin; AKP; kendi sermaye grubunu yarattı ve artık ortada duran TÜSİAD'çıları bile hazmedemiyor.
Ey patronlar! Solcuların ve CHP'nin ahını aldınız; şimdi Başbakan Erdoğan fitil fitil burnunuzdan getiriyor.
Eğin başınızı, öpün eteğini...

ASLANIM YİĞİT
Bizim şu gazeteci milleti çok kıskanç. Haber Türk televizyonunu yöneten ve orada program da yapan Yiğit Bulut'u hiç çekemiyorlar. Çocukcağız Başbakan Erdoğan'ı çağırdı; onunla güzel güzel konuştu diye demediklerini bırakmıyorlar. Bir okurum arayıp, 'Başbakan'ın eski danışmanı Akif Beki bile olsa Yiğit Bulut'tan daha yiğitçe sorular sorardı!' demez mi...
Bire zındıklar, siz Başbakan'ımızın karşısına çıkamadığınız için böyle hainlik ediyorsunuz.
Bence Yiğit Bulut; Türk medyasının son günlerdeki medarı iftiharıdır.
Ne yapacaktı; tarafsız olup da bertaraf mı olmalıydı?

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...