Sayfalar

20 Ağustos 2010 Cuma

Pinokyo ile Tramvay/Ümit Zileli

Tayyip Bey fena halde korkuyor!..

Tayyip Bey önce referandumda, ardından seçimle...rde ağır bir yenilgiyle karşı karşıya olduğunu bildiği için korkuyor… Korktuğu için de tarihi gerçekleri çarpıtıyor, tahrif ediyor, tehdit ediyor, şantaj yapıyor… Şu sözlere bakın:



- Dersim’i kim bombaladı? O zamanki Cumhurbaşkanı’nın emriydi. Kimdi? İsmet İnönü. Yani CHP bombaladı..

Şimdi bu lafların neresinden tutacaksınız?.. Koskoca Başbakan, emrinde sürüyle danışmanı var, 1937 yılında Cumhurbaşkanı’nın Atatürk olduğunu bilmeyecek kadar cahil olabilir mi?.. Bırakın Cumhurbaşkanı olmayı, İsmet İnönü o tarihte Başbakan bile değildi!.. Başbakan Celal Bayar’dı!.. Üstelik Dersim harekâtından kısa süre önce bölgedeki ağalık düzeninin Cumhuriyeti tehdit ettiğini anlatan “Kürt Raporu”nu hazırlayan da Bayar’dı!.. Tayyip Bey bunları bilmiyorsa gerçekten çok ayıp… Biliyor da, Atatürk’e dil uzatamadığı için bilinçli olarak tahrif ediyorsa çok daha vahim…

- Ama ne gam, o bunu zaten hep yapıyor!..

***

Korku, Tayyip Bey’i tehdit ve şantaja bile sürüklüyor!.. Şu sözleri bir televizyon programında Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) yönetimine söyledi:

- Anayasa değişikliğine neden karşısınız? Bitaraf olan bertaraf olur!..

Cürete bakın!.. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, “bertaraf olursunuz” diye sesleniyor, yani açıkça “yok olursunuz” demeye getiriyor!.. Bitmedi, Tayyip Bey hızını alamıyor, meslek oda ve kuruluşlarını şöyle tehdit ediyor:

- Buradan odalara, borsalara sesleniyorum. Bu anayasa değişikliğine bugün sessiz kalanlar bilesiniz ki yarın huzurumuza geldiğinizde biz de sessiz kalırız!..

Şantaja bakar mısınız, açıkça yapılan tehdide bakar mısınız?.. Bu iktidarın ne kadar demokrasi yanlısı olduğunu, anayasa değişikliklerinin nasıl da demokratik bir Türkiye yaratacağını yazıp, söyleyen işbirlikçi utanmazlara en ufak bir sözüm yok, aynı yolda devam etsinler, benim sözüm hâlâ kafa karışıklığı yaşayan yurttaşlara… Yukarıdaki açıklamaları iyice okusunlar; mutlaka görecekler:

- Tayyip Bey, “demokrasi tramvayı”ndan inmiştir!..

Özür seremonisi!..

Geçen perşembe gecesi Kanaltürk’te “Ters Cephe” programında Tayyip Bey ailesinin Kısıklı’daki trilyonluk villalarından söz ediyorduk ki AKP’li Hüseyin Çelik telefonla bağlandı. Benim anlattıklarımın yalan yanlış şeyler olduğunu, CHP borazanlığı yaptığımı söyledikten sonra, “Başbakan o villada kiracı zaten” dedi!.. Benim “Bu açıklama için neden 2 yıl beklediniz?” sorumu geçiştirdikten sonra “Peki, kimin kiracısı?” soruma da gayet zarif bir üslupla “Sana ne yahu..” yanıtını verdi!.. Ben de söylediklerine inanmadığımı, bir sonraki programda gerçekleri belgeleriyle anlatacağımı söyledim. Zaten bir sonraki gün Cumhuriyet’te İlhan Taşcı, Tayyip Bey’in iki oğluna ait villanın tapusunu nal gibi yayımlayıverdi!.. Bu durumda Tayyip Bey kendi oğullarının kiracısı olmuş oluyor, iyi mi!.. Bu akşam Hüseyin Bey’in yine programa bağlanmasını bekliyorum, ne de olsa bir özür borcu var!.. Haa, bir de Rasim Ozan Kütahyalı, sürekli olarak “özür dile” diye müdahale etmiş, ben de “haftaya göreceğiz” yanıtını vermiştim… AKP sözcüsüyle, Kütahyalı’nın birlikte “özür seremonisi”ne hepinizi bekliyorum efendim!..

Bir Yurtsevere Mektup (75)

Sevgili kardeşim Balbay, hızla tükenen, tükendiği ölçüde saldırganlaşan iktidarın açık tehdit ve yalanlarıyla yüklü bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Korku doğal olarak baskıyı, rüşveti ve şantajı doğuruyor ama işlemiyor, işlemeyecek!.. Tepedekiler yolun sonuna geldiklerini, “beraber yürünecek yolların tamamen tükendiğini” görüyorlar!..

Yarın Silivri Mahkemesi’ndeki dik duruşunuzu bir kez daha izlemek üzere, bu ülkenin aydınlık insanlarıyla birlikte orada olacağım. Seni ve tüm yurtseverleri bir kez daha kucaklamak için… Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum kardeşim…

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...