Sayfalar

22 Ağustos 2010 Pazar

Kayseri Ticaret Odası, ticaretin duayenlerini ödüllendirdi

Kayseri Ticaret Odası ilk 500 sanayi kuruluşları arasında yer alan Kayserili firmalarla, gelirler ve kurumlar vergisinde ilk 10. sırada yer alan şirketler ile sanayici ve ticaretin duayenlerini plaketle ödüllendirdi.
Kayseri Ticaret Odası nın Elmacıoğlu İskender de düzenlediği Vergi Rekortmenleri Ödül Gecesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM başkanvekili Sadık Yakut, Vali Mevlit Bilici, AKP gurup başkanvekili Mustafa Elitaş, Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye başkanı Bekir Yıldız, Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Eraslan,Erciyes Üniversitesi Röktürü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ile çok sayıda işadamı ve davetliler katıldı….

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci törende yaptığı konuşmasında, Türk ekonomisinin dünya ekonomisi ile bir bütünlük arz ettiğini, dünya ekonomisi büyüdükçe, Türkiye ekonomisinin de büyüyeceğini, küçüldükçe Türk ekonomisinin de küçüleceğini söyledi.

 Kilci, Her ülkenin bir büyüme hikayesi vardır. Türkiye nin bu yeni dönemdeki büyüme hikayesinin adı, yüksek teknolojili ve katma değerli sektörlere, faktör verimliliği artışına ve yurt içi tasarruflara dayalı büyüme olmalıdır. Sorunlar ve çözüm yolları bellidir. Popülizmden uzak politikalarla gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakabiliriz. Ülkemizin yöneticilerinin hangi yolu tercih ettiğini, zaman bize gösterecektir diye konuştu.

   AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ta, Türk ticaretinin önünü açacak Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu tasarılarının TBMM de beklediğini, bu kanunların çıkmasıyla Türk ekonomisinin yeni bir ivme kazanacağını belirtti.

 Elitaş, TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD gibi ekonomiyi yönlendiren sivil toplum kuruluşları, bu kanunun bir an önce meclisten çıkması için baskı yapabilir dedi.

     Türkiye nin önündeki en büyük meselelerden birinin, demokrasi önündeki engeller olduğunu ifade eden Elitaş, Türk ekonomisinin önünü kesen de demokrasi ile ilgili engellerdir. Bunları ortadan kaldırmak lazım. 12 Eylülde ne oy vereceksek verelim ama mutlaka sandığa gidelim diye konuştu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanı Taner Yıldız’da, Türk ekonomisinin dünya global ekonomisiyle bütünleştiğini ve dünya ekonomisinde meydana gelecek değişimlerden etkilendiğini bildirdi. Küresel sermayenin, eğer bir ülkede siyasi istikrar ve ekonomik altyapı olmazsa o ülkeye girmediğine işaret eden Yıldız, şöyle devam etti:

     Bir ülkenin havası iyi değilse sermaye o ülkeden kaçar. Sermaye, ülkelerin havasına bakar ve ona göre davranır. Siyasi istikrar, ekonomik dengelerdeki oturmuşluk, sadece bir partinin üstleneceği bir konu da değildir. Ülkede istikrar, herkesi ilgilendiren bir konudur. 12 Eylüldeki referandumda çıkacak karar, hepimizi, ekonomiyi ve her sektörü etkileyecek. Türkiye nin, dünyanın gelişmiş ilk 10 ekonomisi arasına girmesinde de etkili olacak. Bizim vatandaşımızın sağduyusunun ve sezgilerinin doğruyu tercih edeceğine eminim.

Törende daha sonra, gelirler ve kurumlar vergisinde ilk 10. sırada yer alan şirketler ile sanayici ve ticaretin duayenlerine plaketleri verildi.

 Törende Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan’a “hayırsever ve duayen işadamı”  plaketini KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman verdi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...