Sayfalar

22 Ağustos 2010 Pazar

Kayserililer mecbur kalmadıkça çiçek almıyorlar.

Sıcak havalar çiçekçi esnafını da vurdu. Sıcağa dayanamayan çiçekler erken soldu.
Sıcakların arttığından beri çiçeklerin 2 gün içerisinde hemen solduğunu ifade eden Mehmet Bayram, "Bu yıl havalar çok sıcak. Önceki yıllar gibi değil. Çiçeklerimizi sıcaktan koruyamıyoruz. Hemen canlılıklarını kaybediyorlar. Sürüm olmadığından canlılıklarını ve esprilerini kaybediyorlar. Normal sıcaklıkta 1 hafta dayanıyordu çiçekler ama bu sıcaklıklarda en fazla 2 günde soluyorlar. Karanfil ve cer bela çiçekleri hiç dayanamıyor. Geldiği gün soluyorlar. Buda bize maddi açıdan sıkıntı yaratıyor. Gelen çiçekleri satamıyoruz" şeklinde konuştu.
Çiçek satışlarının çok düşük olduğunu söyleyen Bayram, "Kayseri'de çiçek kültürü çok geride. Çiçek kültürü açısından sınıfta kaldık. Kayserililer mecbur kalmadıkça çiçek almıyorlar. Düğün, nişan, kız isteme, açılış gibi durumlarda çiçek satabiliyoruz. Bide kocalar eşlerini üzdüklerinde kendilerini af ettirmek için çiçek alıyorlar. Ramazan geldi, satışlar iyice azaldı. Aslında iftara gidecek olanlar, gittikleri yere tatlı, kola yerine çiçek götürseler daha iyi olur. Ama, yok bizde öyle bir durum" dedi.
En pahalı çiçeğin orkideler olduğunu kaydeden Bayram, "En pahalı çiçek orkide ama sıcağa dayanmadığı için elimizde yok. Şuan, sattığımız çiçekler içinde en pahalısı kazabilanka. Güllerin, sıcağa dayanamadığı için tezgahlara çıkarmıyoruz. Dolaplarda saklıyoruz. Yoksa hiç dayanmıyor. Tüm çiçekleri dolaba koyamadığımız için sadece gülleri koyuyoruz. En çok satılan çiçek gül" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...