Sayfalar

20 Mart 2010 Cumartesi

Ahmet Kenan Tanrıkulu: "Ekonomik sorunlar adeta perdeleniyor, vatandaşın gözü önünden kaçırılıyor."


Sanayi ve Ticaret eski bakanı MHP İzmir milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, ilk olarak parti il teşkilatında basın toplantısı düzenledi ve gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Tanrıkulu hükümetin çeşitli gerekçelere başvurarak ekonomik sorunları gözardı ettiğini belirterek "Ekonomik sorunlar adeta perdeleniyor, vatandaşın gözü önünden kaçırılıyor" dedi.
Tanrıkulu, "Türk ekonomisi, 2010 yılında hayli sıkıntı çekecek. Zira ülkemizde günlük meseleler, bazı isimli operasyonlar ve diğer konular bilinçli olarak ekonominin önüne geçiriliyor. Ekonomi Türk insanlarının önünden adeta kaçırılıyor ve perdeleniyor. Son 70 yılın en büyük daralmasını yaşadığımız şu günlerde hükümet, kamu kurum ve kuruluşlarını özelleştirme adı altında har vurup harman savurarak yok pahasına satıyor. Sonra da bunları ekonomiye cansuyu adı altında verip ne öldürüyor, ne onduruyor dedi.
Bana göre ekonomide alarm zilleri çalıyor diyen Tanrıkulu 2010 yılının zor yıl olacağını belirtti.
Tanrıkulu şöyle devam etti;  MHP olarak ekonomik konuları vatandaşa anlatıp bu iktidarı uygulamaları nedeniyle şikayet edeceğiz. Yaptığımız toplantılarda kucağımızı doldurup Ankara ya dolu dolu döneceğiz.
Ahmet Kenan Tanrıkulu, Anayasa değişikliği konusunda iktidarın samimi olmadığını ve muhalefete yeterince bilgilendirmede bulunmadığını iddia ederek, "Anasaya değişikliği teklifi bize basın yoluyla iletiliyor. Adeta basın yoluyla nazire yaparcasına gündeme getiriliyor. MHP kurumsal bir partidir. Teklif önümüze getirildiğinde, MHP grubu görüşür ve kararını verir" diye görüşlerini dile getirdi. Tanrıkulu daha sonra Organize Sanayi Bölgesinde işadamları ile yemek yedi.
Tanrıkulu yemekte yaptığı konuşmada teşvik sistemini eleştirerek KOBİ ler yerine büyük işletmeler teşvik edilerek çarpık bir teşvik sistemi ortaya çıkıyor ve yatırımcıları perişan ediyor. Kayseri pastadan payını alamıyor diye konuştu.
İşadamlarının sorunlarını dile getiren MHP yönetim kurulu üyesi Murat Yibur da sanayicinin en büyük sorununun satışlarda yapmış oldukları kar marjının çok düşük olması olduğunu söyledi. Ahmet Kenan Tanrıkulu daha sonra Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci’yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kilci Kayso Başkanı Boydak’a atıfta bulunarak kendisinin hiç bir zaman siyaset yapmadığını Tanrıkulu’nun  Bakan olduğu dönemde de kendisini çok eleştirdiğini söyledi. Türkiye’nin kötü yönetildiğini dile getiren Hasan Ali Kilci, mevcut iktidarın alternatifi yok diyenlerinde yanlış düşündüğünü vurguladı.
Tanrıkulu Ticaret odasından sonra esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim’i ziyaret etti. Kayso Başkanı Mustafa Boydak’ı ziyaretinde konuşan Tanrıkulu, Kayseri’nin Anadolu’nun yıldızı olduğunu vurguladı. Kayso başkanı Mustafa Boydak ise Tanrıkulu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...